Björn Hellkvist inför matchen mot Björklöven i SCA-cupen
Publicerad: 2018-08-21
MODO Channel
Under onsdagen spelare MODO Hockey sina andra match under försäsongen när man tar sig an Björklöven i SCA-cupen på hemmaplan. Och det är en förväntansfull Björn Hellkvist som kliver ut i båset för första gången inför hemmafansen. "Det ska bli jättekul. Sen är det väldigt kul att få spela en riktig tävlingsmatch på försäsongen, i en riktig cup där det betyder någonting", säger huvudtränare Björn Hellkvist.

MODO Hockey spelade sin första match under försäsongen 2018/2019 när man föll mot Timrå på straffar förra veckan. Nu väntar ännu ett derby, den här gången på hemmaplan när man tar emot Björklöven i SCA–cupen. Huvudtränare Björn Hellkvist är förväntansfull och tycker att laget tagit stora kliv med snart tre veckors isträning i kroppen.

– Jag är jättenöjd med det vi har gjort på träningarna. Kvalitén i passningsspelet har varit bra och farten har varit jättebra. Det finns mycket skills i killarna. De tycker om att ha pucken och har mycket fantasi i spelet. Så här års, ser man alltid stora framsteg. Framförallt blir det gigantiska skillnader på passningskvalitén och skridskotekniken de första tre till fyra veckorna, säger han.

Bra match senast

Trots strafförlusten senast mot Timrå såg det stundtals väldigt bra ut, och Hellkvist tycker att laget kan ta med sig mycket från mötet mot Timrå.

– Vi kan ta med oss ganska mycket från första matchen. Spelet utan puck var bra stora delar utav matchen, och första trettio minuterna var nästan klockrent. Dock så tycker jag att vi gör lite förlorarmisstag, slarvar lite i backcheckingen. Uppträder man så vinner man inga hockeymatcher och det här dåliga beteendet måste bort, säger han.

Vet vad som krävs mot Björklöven

Men nu blickar man framåt och Hellkvist, som har bra koll på Björklöven, vet precis hur han vill att laget ska spela för att de ska bli en visnt i andra försäsongsmatchen.

– Björklöven brukar spela en ganska fysisk ishockey så det gäller att vi står upp mot det. De är ofta aggressiva i sin forecheck och kommer att komma ut mot oss hårt. Det gäller att vi flyttar på fötterna och hjälper varandra och finns i våra givna avlastningszoner. Sen måste vi vara snabb till pucken och inte rygga tillbaka för att vi får en tackling mot oss. Desto mer vi flyttar pucken och våra fötter, desto svårare kommer det bli för dom. Ju långsammare vi spelar imorgon desto lättare blir det för Björklöven imorgon, säger Björn Hellkvist.

Till MODO Channel

{!A}

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist