Magnus Häggström avslutar ishockeykarriären

16 februari 2021 21:05
Herr

Efter 270 matcher med MODO Hockey så tvingas nu Magnus Häggström avsluta ishockeykarriären på grund av en skada. ”Jag vill rikta ett tack till alla runt omkring MODO Hockey, alla spelarna och alla tränare. Genom ishockeyn har jag fått träffa så otroligt många människor och jag är tacksam över att få ha lärt känna dem.”, kommenterar Häggström.


Magnus Häggströms karriär i MODO Hockeys representationslag började säsongen 2009/2010 och innan dess hade han representerat MODO upp till U16-nivå. Totalt har han spelat 270 matcher med MODO Hockeys representationslag. Han har också spelat för lag som Malmö Redhawks och Rögle BK och totalt har han spelat 383 matcher i HockeyAllsvenskan och 181 matcher i SHL/Elitserien.

–Jag kom från nästan ingenstans till att få chansen att spela i dåvarande elitserien med MODO Hockey. Jag jobbade som snickare och plötsligt fick jag ett kontrakt, så jag gick från division 1 till Elitserien och det var en otroligt häftig upplevelse. Det var fantastiskt roligt att jag fick förtroendet av min moderklubb, berättar Magnus Häggström.

Under säsongen 2010/2011 gick det sämre och MODO Hockey tvingades spela kvalserien för första gången sedan 1990. Södertälje och MODO Hockey hade 17 poäng inför sista omgången, där lagen möttes i Fjällräven Center. Vinnaren av matchen skulle stanna i högsta ligan och det förlorande laget stod inför nedflyttning till HockeyAllsvenskan.

– Det är nog mitt bästa och värsta minne från karriären, skrattar Magnus. Att stå inför en så viktig match där avgörandet är så otroligt viktigt och man känner pressen från en fullsatt arena, där alla Ö-viksbor ville se en lyckas. Vi spelade en riktigt bra match och jag har nog aldrig varit så glad som när matchen slutade med vinst.

MODO, klubben i Magnus hjärta

Magnus åkte söderut efter säsongen 2010/2011 och spelade med Rögle BK och sedan flera säsonger för Malmö Redhawks där han var med i deras resa från HockeyAllsvenskan till SHL. Men efter två säsonger i SHL så valde han att komma tillbaka till MODO Hockey inför säsongen 2017/2018, lagets andra säsong i HockeyAllsvenskan.

– Jag har spelat i MODO Hockey i princip sen jag var 5 år med en liten avstickare till Skåne och för säsonger med lag i Örnsköldsvik, men MODO har alltid varit min klubb och klubben som jag alltid har velat spela för. När jag fick chansen att komma tillbaka till MODO Hockey så tog jag den direkt, för planen var alltid att flytta hem till Örnsköldsvik och spela för min moderklubb igen, berättar Magnus.

Magnus spelade för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan från 2017 till 2021. Förra säsongen var MODO Hockey nära att ta sig tillbaka till SHL där kvalspelet mot Björklöven hann spela två matcher, innan Svenska Ishockeyförbundet valde att stänga säsongen.

– Det var surt att säsongen avbröts, jag tror att vi hade vunnit finalen och blivit uppflyttade. I första matchen mot Björklöven så har jag ett av mina stoltaste ögonblick i karriären där jag avgör i förlängningen, kommenterar Magnus.

Skridskorna på hyllan

I matchen mot Timrå den 4 januari så drabbades Magnus av en skada som tyvärr förvärrade tidigare ådragna skador och efter en tids försök att komma tillbaka så togs idag ett gemensamt beslut att avsluta Magnus anställning i MODO Hockey, då han inte längre kan fortsätta spela ishockey.

– Det känns tråkigt att sluta på det här sättet med en skada, särskilt eftersom det är mitt i säsongen. Men samtidigt är jag ju inte 25 längre så man måste ta beslutet för sin egen hälsa. Jag kommer verkligen sakna samhörigheten med laget och spelet.

– Jag vill rikta ett tack till alla runt MODO Hockey, alla spelarna, alla tränare. Genom ishockeyn har jag fått träffa så otroligt många människor och jag är tacksam över att få ha lärt känna dem.

Nu väntar ett ”vanligt” jobb i och med en anställning på Bygma, där Magnus börjar redan imorgon.

– Det kommer bli spännande att få chansen att pröva på något nytt, även om jag kommer att sakna ishockey. Så kom gärna in på Sjögatan 3 så hjälper jag dig med att köpa byggprylar och så kan vi snacka hockey, avslutar Magnus Häggström.

Tack Magnus Häggström

MODO Hockey vill skicka sitt varmaste tack till Magnus Häggström för hans fantastiska prestationer på isen, likväl som för hans inställning och karaktär som lyft varje lag han spelat i. Magnus har blivit något av en kultfigur bland fansen och det har han gjort sig förtjänt av, han har inte fått något gratis utan han har jobbat hårt vid varje steg för att kunna ha ishockey som arbete. Magnus som person har de kvalitéerna som MODO Hockey vill värna om där vi jobbar hårt för oss själva, varandra och alla runt omkring. Magnus kommer att vara saknad både på isen och i omklädningsrummet.