Välkommen till MoDo, Andrea Brändli!

9 maj 2023 11:22
NYHET

MoDo Hockey har i dag glädjen att meddela att klubben gjort klart med den schweiziska målvakten Andrea Brändli, som flyttar till Örnsköldsvik efter en fem år lång sejour i den amerikanska collegeligan NCAA.

"En klassmålvakt med mycket erfarenhet", säger sportchef Björn Edlund.


Andrea Brändli är 25 år gammal, är född i Zürich och har EHC Kloten som moderklubb. Som 21-åring lämnade hon sitt hemland för att pröva lyckan i Nordamerika, först fyra säsonger på Ohio State University och nu senast som en del av Boston University.

Utöver klubblagen har hon också mycket erfarenhet från internationellt spel, som burväktare i det schweiziska landslaget.

– Vi är väldigt glada över att Andrea valt att komma till oss. Hon är en klassmålvakt med mycket erfarenhet från internationell toppnivå, där hon med Schweiz alltid ställts mot de bästa lagen i den högre seedade gruppen. Hon har också haft flera framgångsrika säsonger i college och har haft en stor och framträdande roll i framgångsrika skolor, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Det är en målvakt med höga ambitioner, som går i linje med vad vi vill. Hon är driven att tävla varje dag för att bli bättre.

Den gångna säsongen vaktade Andrea Brändli Bostons mål vid 25 tillfällen, hade 2,41 i insläppta mål per match och 92,8 i räddningsprocent.

Nu är det destination Örnsköldsvik som gäller.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att starta min nya resa inom professionell damishockey på ett så prestigefullt ställe som MoDo Hockey. Jag vet att det här är det bästa steget jag kan ta för att utvecklas som både spelare och person och jag längtar efter att komma igång, säger Andrea Brändli.

– Utöver att utvecklas på ett personligt plan så vill jag också hjälpa laget att ta nästa steg – och försöka vinna det svenska mästerskapet.

Kontraktet är skrivet över tre säsonger, med en option för båda parter efter år ett.

I och med förvärvet av Andrea Brändli står det klart att Lauren Bench lämnar MoDo Hockey efter en säsong.

– Vi vill tacka Lauren för hennes tid här. Hon är en härlig person med mycket energi och gjorde ett bra avtryck i MoDokassen. Vi önskar henne lycka till i framtiden, säger Björn Edlund.