J18 fortsatt i topp, bra helg för J20

13 oktober 2019 19:00
Junior

Det blev seger i veckans enda match i J18 Elit Norra, detta efter hela 7-1 på bortaplan mot Björklöven. Hemma i Fjällräven Center såg MODO till att ta sex av nio poäng i J20 SuperElit Norra.


Båda juniorlagen har varit igång under veckan och det har varit fina framgångar som resultat. I torsdags var det match borta mot Björklöven i J18 Elit Norra och det blev en styrkedemonstration från MODO Hockeys sida.

Matchen slutade med seger med 7-1 efter att MODO Hockey haft med sig ledningen med 3-0 in i sista perioden och där vann man alltså de sista 20 minuterna med 4-1.

— Vi spelar ett bra försvarsspel i matchen, där vi minimerar Björklövens tid med pucken och vi gör det både i spel fem mot fem och i boxplay. Vi fick en hel del utvisningar mot oss men vi redde ut samtliga boxplay på ett bra sätt, kommenterar Emil Svelander matchen och avslutar:

— Det är ett rörligt och krativt anfallsspel i matchen som leder till de sju målen framåt. Det är en mycket stabil insats från vår sida och nu ska vi se till att träna bra under veckan fram till torsdag då Björklöven kommer på besök i Fjällräven Center.

Två av tre i J20 SuperElit Norra

I J20 SuperElit Norra har det varit tre hemmamatcher den här helgen för MODO Hockey. Under fredagskvällen blev det seger mot AIK med 5-4, där MODO hela tiden var i förarsätet. Den segern följdes sedan upp under lördagen med att vinna returen mot AIK med 3-1.

Söndagens match mot Djurgården blev tyvärr en förlust för MODO, detta trots att man haft ledningen med 3-0 men Djurgården kunde vända till seger med 4-3.

— Fredagens match mot AIK var riktigt tempostark från vår sida och en bra insats med ungt och hungrigt manskap. Känns skönt att vi kan hålla undan till seger. Att vi sedan följer upp den matchen med lördagens seger och med det tar två av två mot AIK är riktigt starka papper, säger Micke Sundell.

— Vi gör kanske säsongens bästa period i lördagens match, vi har bra energi, vi spelar i hög fart och vårt passningsspel håller hög klass. Jag tycker vi har god kontroll på matchen, så god kontroll som man kan ha i juniorhockey. Vi släpper till lite chanser i slutet av matchen men då stänger vår målvakt Markus Nygren ner och vi vinner till slut rättvist, säger Micke Sundell och avslutar:

— Söndagens match mot Djurgården är en riktigt bra prestation från vår sida men vi lämnar matchen med ett för oss dåligt resultat. Vi är det bättre laget under stora delar men några missar gör att vi inte får med oss några poäng. Vi har dock utvecklats under helgen, vårt försvarsspel har blivit mer tight och vi har spelat i betydligt högre fart än tidigare.