Sjunde raka hemmasegern – Modigs avgjorde på straff
Publicerad: 2021-11-21
MATCHRAPPORT
Sju raka hemmasegrar för MoDo Hockey är ett faktum. Avgörandet kom i förlängning när Markus Modigs klippte till och satte 2–1 på straff.

Förutsättningarna kunde ha varit bättre för MoDo Hockey inför söndagens möte med BIK Karlskoga. Tre av anfallarna som spelade mot Vita Hästen på fredagen föll bort inför nedsläpp; Daniel Sylwander på grund av en två matcher lång avstängning på grund av en "slew foot" i fredags, Sebastian Ohlson med skadekänning och Erik Jinesjö Karlsson som blivit krasslig.

Det tvingade MoDo-lägret att strukturera om i formationerna och in kallades Oscar Nordin, som varit utlånad till ÖHF, och junioren Helmer Styf.

Likväl kom hemmalaget ut och kopplade ett visst spelmässigt grepp redan från start. och ser man till de två första perioderna var 1–0 sannerligen lite i underkant och bland annat missade Mikkel Aagaard en straff. Den officiella skottstatistiken var 26–8 efter 40 spelade minuter, vilket är talande i sig.

BIK Karlskoga var för all del inte ofarliga heller och Tex Williamsson stod för ett par riktiga klassräddningar när det brände till runt MoDokassen.

1–0-målet stod Riley Woods för och det kom i spel i numerärt överläge. David Bernhard klappade till med ett tungt slagskott från backplats och pucken studsade via ribban och rakt ut till Woods som skickade den i nät.

Tredje perioden kom sedan att kantas av massor av MoDoutvisningar, vilket inte var särskilt populärt vare sig i hemmalägret eller på läktarplats i Hägglunds Arena. Hemmalaget redde först ut ett tre-mot-fem-läge men 1–1 kom när BIK spelade fem mot fyra och det var den tidigare MoDoiten Kalle Jellvert som var sist på pucken.

I slutminuten drabbades MoDo ånyo av två raka utvisningar och fick spel tre mot fem, men hemmaspelarna i boxen slet heroiskt och lyckades reda ut saken. I förlängningen kom Tanner MacMaster sedan ren mot mål men fick ett slag och MoDo tilldömdes matchens andra straff.

Den här gången var det poängkungen Markus Modigs som klev fram och han gjorde allting rätt och stänkte in 2–1-pucken och säkrade två poäng till hemmalaget.

Det var sjunde raka segern i Hägglunds Arena och den nionde segern på tio matcher i hemmaborgen.

Nu väntar ytterligare en hemmamatch på onsdag när Södertälje SK kommer på besök. Det är regnbågsvecka i Örnsköldsvik och matchen kommer att gå i regnbågens tecken; för allas lika värde!

Innan nedsläpp kommer också MoDoikonen Therese Sjölander att hyllas då hon blir invald i svensk ishockeys Hall of Fame.

Säkra biljett till matchen på modo.ebiljett.nu!

MoDo Channel Premium sände Eftersnack efter segern mot BIK Karlskoga. Se reprisen här nedan och lyssna på intervjuer med Emil Wahlberg, Riley Woods, Jonas Holmström och Markus Modigs.