Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Almtuna
AIS

Storseger hemma mot Almtuna

28 november 2017 22:40
Herr

MODO Hockey stod för en rejäl urladdning när man hemmabesegrade Almtuna under tisdagskvällen med hela 7-1 inför 2427 åskådare i Fjällräven Center. Henrik Björklund gjorde comeback efter skada och han stod för ett av kvällens mål.


MODO Hockey tog under tisdagskvällen emot Almtuna hemma i Fjällräven Center i en viktig match i HockeyAllsvenskan. Henrik Björklund, som missat ett antal matcher på slutet, var tillbaka i truppen och han tog Patrik Karlkvists plats tillsammans med Victor Ekarv och Kristian Jakobsson.

Almtuna kom ut starkast i början av matchen och skapade ett par bra chanser tidigt, samtidigt som MODO hade svårt att själv komma till avslut och sätta press på gästerna. Det var också Almtuna som tog ledningen i matchen när man i power play gjorde 0-1 efter halva första perioden.

Målet väckte MODO Hockey och man jobbade sig in i matchen både spel- och chansmässigt. Kvitteringen styrde Tim Wahlgren in med ett par minuter kvar av perioden, assisterad av Tobias Ericsson och Sebastian Walfridsson.

Rejäl islossning för MODO Hockey

MODO Hockey tog med sig spelet från slutet av första perioden in i den andra och man skapade fler chanser och gav inte Almtuna möjligheten att sätta samma tryck som tidigare. Drygt fem minuter in tilldömdes MODO Hockey ett straffslag som Emil Molin sedan missade. Men målet kom bara 4 sekunder senare. MODO vann tekningen i offensiv zon och Kristian Jakobsson tog hand om en lös puck och från ingen vinkel alls gjorde han 2-1.

Almtuna hade svårt att hänga med under andra perioden och drog på sig ett par utvisningar som MODO Hockey skulle utnyttja. När hemmalaget fick chansen i fem mot tre i en minut så utnyttjade comebackande Henrik Björklund det med ett distinkt skott i bortre krysset.

MODO fortsatte att pressa på och när Emil Molin hittade en fri Sam Marklund mitt i slottet så satte Marklund 4-1 till MODO Hockey med minuter kvar av andra perioden.

MODO Hockey kontrollerade den tredje perioden totalt och gav inte Almtuna någon chans att ta sig in i matchen utan i stället utökade hemmalaget sin ledning. Lagkaptenen Magnus Häggström gjorde två raka mål inom loppet av drygt två minuter och matchen var avgjord.

I samband med Häggströms andra mål fick han en ful tackling mot huvudet vilket gjorde att Häggström tvingades lämna matchen och MODO Hockey fick power play i fem minuter. Emil Alba blev i det numerära överläget matchens sista målskytt då han fastställde slutresultatet till 7-1.

Länsderby väntar på fredag

MDOO Hockey har nu närmast bortamatch mot Timrå när det är dags för säsongens andra länsderby i HockeyAllsvenskan på fredag. Nästa hemmamatch spelas om en vecka då Vita Hästen gästar Fjällräven Center på tisdag den 5:e december. Biljetter till matchen mot Vita Hästen hittar ni på modo.ebiljett.nu

Till MODO Channel