Hemma
MODO
MODO
Borta
AIK
AIK

Hans Särkijärvi inför onsdagens hemmamatch mot AIK

12 december 2017 14:05
Herr

MODO Hockey besegrade Tingsryd på bortaplan i den senaste matchen och tar nu emot AIK på hemmaplan onsdagen den 13 december. Inför matchen står MODO Hockey och AIK på samma poäng i tabellen. "Alla matcher är viktiga över alla omgångar men det blir en härlig tillställning då vi gjorde en bra match senast mot AIK på bortaplan", kommenterar huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel.


MODO Hockey besegrade Tingsryd för tre poäng i fredagens bortamatch och har därmed två raka segrar inför onsdagens hemmamatch mot AIK. Senast var det Emil Molin som svarade för 2+1 och var segerorganisatör tillsammans med Sam Marklunds tre assist och Isak Wallins 29 räddningar.

– Jag tycker att arbetsinsatsen är där den skulle vara mot Tingsryd och det är det viktiga. Vi vet att vi har spelskickliga spelare och det gäller för oss att jobba minst lika hårt som motståndarna gör för då har vi en bra chans att vinna. Vi täckte skott och vi försökte göra de viktiga sakerna på ett bra sätt, kommenterar Hans Särkijärvi till MODO Channel och fortsätter:

– Idag har vi dragit igång fötterna ordentligt medan måndagen var tester där vi passade på att kolla av status när vi är nära mitten av serien. Det var planerat att kontrollera av fysvärden och där var vi nöjda med resultaten.

"Inriktade på arbetsinsatsen"

MODO Hockey tar nu emot AIK i omgång 26 av 52 i HockeyAllsvenskan 2017/2018. Senast lagen drabbade samman var på Hovet i Stockholm där MODO Hockey bröt en negativ svit och vann matchen med 2-3 inför ett stort bortafölje. EMil Alba svarade för två mål i den matchen och när lagen nu möts för andra gången den här säsongen ligger båda på 39 inspelade poäng.

– Det är viktiga matcher hela tiden, men det är självklart extra imorgon när vi ligger på lika antal poäng. Senast gjorde vi en bra bortamatch mot AIK och vi vill följa upp den insatsen. Det handlar om att vi ska vara mer inriktade på just arbetsinsatsen än att vilja visa upp ett fint spel inför vår hemmapublik. För spelet offensivt vet vi kommer att komma om alla jobbar hårt.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Magnus Häggström fortsätter att rehabilitera sig efter sin hjärnskakning och är inte aktuell för spel. Detsamma gäller för Erik Hanses som rehabiliterar skada och Henrik Björklund som är dag-för-dag. Martin Röymark är på landslagsuppdrag och Oscar Öhman är utlånad till Örnsköldsvik Hockey.

Biljetter till MODO Hockey - AIK 13/12 19:00