Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MODO
MODO

Hans Särkijärvi inför tisdagens bortamatch

8 januari 2018 13:30
Herr

MODO Hockey åker mot Norrköping under måndag eftermiddag för att på tisdag kväll möta Vita Hästen i HockeyAllsvenskans omgång 34. "Senast mot Södertälje var vi inte nog rappa i spelet och nu gäller det att komma upp och hitta sätt att vinna matcher", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust mot Södertälje SK på hemmaplan i fredagens match. Slutresultatet i matchen blev 0-3 efter periodsiffrorna 0-1, 0-0 och 0-2.

– Vi var väldigt, väldigt besvikna direkt efter matchen men ser vi totalt sett över hela matchen, på ett nyanserat sätt, är det ingen katastrofal insats från vår sida. Men vi är inte tillräckligt heta, rappa och kvicka i vårt spel och därför förlorade vi matchen, sammanfattar Hans Särkijärvi till MODO Channel och konstaterar:

– Nu pratar vi framåt och hur vi ska hitta tillbaka till vägarna för att vinna matcher. Det är det som det handlar om just nu.

"Handlar om att hitta sätt att vinna matcher"

Efter sex raka matcher på hemmaplan i Fjällräven Center väntar nu match på bortaplan när laget lämnade Örnsköldsvik via buss på måndag efter lunch för att på tisdag kväll möta Vita Hästen i Himmelstalundshallen i Norrköping. Tidigare möten den här säsongen har slutat med uddamålsförlust (3-2) i Norrköping och seger i Fjällräven Center (4-2).

– Bortamatchen senast avgjorde de på några för enkla mål i powerplay. Nu gäller det för oss att svara upp med en bra prestation för att få med oss poängen efter den här tillställningen, säger Särkijärvi och avslutar:

– Vi måste vinna matcher då det är det allting handlar om. Vi kan hellre spela lite sämre men vinna matcherna än spela riktigt bra och inte komma från matchen med poäng. Nu handlar det bara om att hitta sätt att vinna matcher.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Jesper Sellgren är tillbaka efter JVM och ansluter till laget inför matchen. Erik Hanses, Patrik Karlkvist och Lukas Wernblom är däremot inte med på bussen och kommer inte att spela i matchen.

Biljetter till kommande hemmamatcher på modo.ebiljett.nu