Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MODO
MODO

Två poäng efter sen kvittering mot Vita Hästen

9 januari 2018 21:46
Herr

MODO Hockey vann under tisdagen bortamatchen mot Vita Hästen med 3-4 efter förlängning, efter att MODO kvitterat till 3-3 med en sekund kvar. MODO Hockeys avgörande mål kom i förlängning av Sam Marklund.


MODO Hockey gästade under tisdagen Norrköping och Himmelstalundshallen för det HockeyAllsvenska mötet med Vita Hästen. MODO Hockey inledde den första perioden något bättre än hemmalaget och hade några längre byten där man satte press mot Vita Hästens mål.

Det var också i följderna av ett sådant byte som MODO stressade Vita Hästens backar till ett misstag och Sam Marklund och Henrik Björklund spelade fram Tim Wahlgren som direktsköt 0-1 från fritt läge i slottet.

13 minuter in drog MODO Hockey på sig matchens första utvisning och Vita Hästen, som är seriens bästa lag i numerärt överläge, utnyttjade den chansen då Patrick Nilsson tog hand om en retur och satte 1-1. Ju längre perioden led tog hemmalaget över spelet mer och mer men den första perioden slutade lika på ett.

Sen kvittering gav förlängning

Den andra perioden var spelmässigt relativt lika den första där MODO Hockey hade det mesta i inledningen och när gästerna fick sin första chans i power play återtog man ledningen då Sam Marklund styrde in Marcus Oskarsson skott från blålinjen.

Ju längre perioden led tog hemmalaget hand om spelet igen där man bland annat hade ett rejält ribbskott. MODO saknade dock inte chanser utan hade två frilägen när man spelade box play, men varken Emil Alba eller Johan Eriksson kunde utnyttja sina möjligheter.

I stället var det Vita Hästen som kvitterade matchen för andra gången med ett skott från blålinjen, efter att MODO överbelastat hårt i ena sarghörnet utan att vinna pucken. Målskytten för hemmalaget var Ludvig Martinsson.

Den tredje perioden blev under långa stunder ett ställningskrig där inget av lagen vill göra några misstag och där det skapades få chanser. När Oscar Hedman blev utvisad för interference med drygt åtta minuter kvar av perioden gjorde Vita Hästen sitt andra mål i matchen i power play och tog ledningen med 3-2.

Det såg ända in i sista sekunden ut som att det målet skulle bli matchavgörande men MODO Hockey kraftansamlade rejält och med 1,1 sekund kvar på matchklockan kvitterade Emil Alba och MODO tog därmed matchen till förlängning.

I förlängningen dröjde det inte mer än 1:46 innan avgörandet kom och det var Sam Marklund som fri med målvakten satte det avgörande målet och vild glädje utbröt bland MODO-spelarna på isen. Att segern var skön märktes också på en klart glad Hans Särkijärvi efter matchen.

– Jätteskönt, framför allt att vi har den där sekunden med oss för en gångs skull. Vi har haft det mot oss många gånger. Vi får också en tuff utvisning som de gör ledningsmålet på så det är skönt att vi kan kvittera och sedan vända i sudden. All heder åt grabbarna i dag, säger Hans Särkijärvi och avslutar:

– Vi har bra perioder i matchen, i alla tre perioderna. Men vi har inte den riktiga glöden att gå in på mål och det saknas fortfarande lite. Men vi ska inte tänka på det negativa nu utan vi ska vara glada att vi tar två poäng. Det är en svår match och Vita Hästen är ett bra hemmalag men vi lyckas jobba oss i kapp och vända. Det ska vi vara väldigt nöjda med.

IK Pantern gästar på lördag

Kommande match för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan är på lördag då man tar emot IK Pantern hemma i Fjällräven Center. Biljetterna till den matchen hittar ni på modo.ebiljett.nu.