Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MODO
MODO

Björklöven vann efter straffar

14 februari 2018 21:56
Herr

MODO Hockey kvitterade sent i onsdagens match borta mot Björklöven då Oscar Hedman i box play med bara 1:47 kvar av matchen satte 1-1 och tog matchen till förlängning och straffar. Väl där gjorde Björklöven straffläggningens enda mål och tog därmed extrapoängen.


MODO Hockey begav sig under onsdagen till Umeå för det fjärde mötet i HockeyAllsvenskans grundserie med IF Björklöven. De tre tidigare matcherna hade alla slutat med seger för Umeå-laget, som inför matchen var två poäng före MODO Hockey i den jämna och spännande tabellen.

Matchen började i ett bra tempo där MODO Hockey skapade några bra chanser första fem minuterna, bland annat genom Patrik Karlkvist och Tim Wahlgren. Björklöven hade även de några chanser framför Hanses, men pucken ville inte in.

Efter power breaket hade Björklöven en fin chans där Erik Hanses stod för en bra räddning på den två mot ett-situation som uppstod. I det skedet hade Björklöven de bästa chanserna men mitt i pressen så kom MODO två mot ett där Häggströms avslut stannade i magen på Björklövens målvakt och perioden slutade mållöst.

Hemmalaget bättre i andra perioden

Den andra perioden gick ganska klart till Björklöven där man hade det mesta av spelet och också de bästa målchanserna. Hemmalaget hade en puck inne i målet men efter videogranskning konstaterades det att pucken gått genom nätet på sidan och in i mål och därmed fortsatt 0-0.

I mitten av perioden fick MODO spela två minuter i power play, ett power play där den första och bästa chansen gick till Björklöven, men Erik Hanses stod för en jätteräddning. I samma power play hade MODO Hockey också en bra chans då Kristian Jakobsson hade ett läge i slottet som inte ville in.

När Björklöven fick chansen i power play hade man ett stolpskott i slutet av de två minuterna men pucken studsade ut. Det gjorde den dock inte 30 sekunder senare då en skymd Erik Hanses tappade ett skott från blålinjen och Markus Jonsson höll sig framme och tryckte in returen. 1-0 stod sig sedan perioden ut.

Straffar avgjorde matchen

Den tredje perioden blev en lång jakt på kvittering för MODO Hockey men Björklöven hade det mesta av spelet även i slutperioden och länge såg det ut som att Björklöven skulle kunna hålla undan. När drygt två minuter återstod av perioden drog MODO Hockey på sig en tvåminutersutvisning och hoppet såg ut att vara borta, men i box play så klev Oscar Hedman fram och kvitterade till 1-1 och tog matchen till förlängning.

I förlängningen hade MODO Hockey flera chanser att avgöra, bland annat hade kvitteringsskytten Oscar Hedman ett friläge men avslutet vill inte in. Till slut gick matchen till straffar och väl där satte Björklövens Jacob Andersson den enda straffen och gav hemmalaget extrapoängen.