Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
MODO
MODO

Sent boxplaymål gav tre poäng borta mot KHK

10 mars 2018 17:22
Junior

MODO Hockey gästade Karlskrona under lördagen och det blev seger med 2-3 i en match där MODO Hockey hela tiden var i förarsätet målmässigt. Det avgörande målet kom i boxplay i slutet av tredje perioden genom Linus Pettersson.


Sista helgen i J20 SuperElit Fortsättningsserien spelas denna helg och för MODO Hockey handlar det om två bortamatcher där man under lördagen tog sig an Karlskrona och där söndagens match spelas mot Malmö. För MODO Hockey står en serieseger på spel där fyra poäng räcker för att säkra förstaplatsen före Frölunda eller just Karlskrona.

MODO Hockey var det bättre laget i första perioden och man vann skottstatistiken klart, till viss del tack vare de två power play som man fick under den första halvan av perioden.

Några mål blev det inte i spelet med en man mer på banan utan i stället var det drygt tolv minuter på klockan då William Eriksson gav gästerna ledningen med 0-1, framspelad av Lukas Wernblom och Nicolas Müller. Målet var för övrigt William Erikssons 100:e mål i MODO Hockey.

Special teams avgjorde till MODO:s fördel

Den andra perioden hann inte bli mer än två minuter gammal innan hemmalaget hade kvitterat matchen. Karlskrona fortsatte dock dra på sig utvisningar och när MODO för fjärde gången fick chansen i numerärt överläge så kom målet.

MODO Hockey ställde upp och spelade runt i anfallszon och till slut tog Oskar Stål-Lyrenäs avslutet från vänsterkanten, en puck som smet in under armen på Karlskronas målvakt. Assistpoängen på målet gick till Victor Berglund.

Inför den tredje perioden var det MODO som hade uddamålsledningen och man försökte spela av matchen och långa stunder höll man Karlskrona på utsidan och lät dem inte skapa några farliga chanser.

Efter en förlorad tekning i egen zon i mitten av perioden fick dock Karlskrona till ett skott som smet in mellan benen på Dennis Westergård i MODO Hockeys mål och matchen var kvitterad. När sedan Lukas Wernblom blev utvisad hade hemmalaget en bra chans att ta ledningen i matchen för första gången, men man utnyttjade inte den.

Det var gästande MODO som i stället kontrade och Anton Gradin och Linus Pettersson kombinerade sig fram till ett bra läge där Pettersson till slut tog hand om sin egen retur och från liten vinkel kunde lyfta in 2-3.

MODO kunde efter ledningsmålet relativt enkelt spela av matchen och de få chanser som hemmalaget skapade stoppade Dennis Westergård utan större problem. MODO höll undan ända till slutsignalen och tog därmed tre starka poäng i toppen av J20 SuperElit Fortsättningsserien.

Kvartsfinalerna drar igång till veckan

I morgon väntar nu seriens sista match och tar MODO minst en poäng i matchen är man säker seriesegrare. Under början av nästa vecka kommer valet i åttondelsfinalerna att förrättas och preliminärt spelar MODO hemma onsdagen den 14:e mars i den första kvartsfinalen. Mer info om motståndare och exakt speldatum och tid kommer på modohockey.se så fort det är klart.