Hemma
MODO
MODO
Borta
Leksand
LIF

Björn Edlund inför andra kvartsfinalen mot Leksand

16 mars 2018 12:30
Dam

MODO Hockey vann första kvartsfinalen mot Leksand på ett betryggande sätt. 0-4 slutade matchen som spelades i Tegera Arena, imorgon lördag väntar kvartsfinal två hemma i Fjällräven Center.


Första matchen mellan MODO Hockey och Leksands IF i kvartsfinalserien bjöd på härlig hockey sett ur MODO-ögon. Men matchen började trevande, precis som senast MODO spelade borta mot Leksand.

– Vi inledde inte matchen speciellt övertygande. Leksand styrde och ställde egentligen hela första perioden. Sen tror jag att vi till och med gör mål på vårt första avslut på mål efter typ fyra-fem minuter, säger Björn Edlund.

Att de höll tätt bakåt har de mycket att tacka målvakten Sarah Berglind för.

– Vi har en fantastiskt bra målvakt i Sarah Berglind som håller oss kvar där i första perioden. Vi pratade igenom inför andra och kom ut med mycket mer energi och som ett helt annat lag. Vi tog mer avslut och hade betydligt mycket mer puck, säger Edlund.

Målet som kom 02:25 in i första perioden signerades ingen mindre än Sidney Morin som var tillbaka med härlig energi efter att ha varit borta under OS.

– Sidney kom in med bra energi i laget. Hon är ju en väldigt positiv och trygg person som sprider ett lugn, hon har en liten aura omkring sig. Det blir väl så när hon varit iväg och fått uppleva en riktigt fantastisk upplevelse med OS-guldet. Nu kommer hon tillbaka med mycket energi till en grupp som redan har mycket energi. Så just nu är det mycket vita tänder och nära till skratt, vi har en bra dynamik och skön gemenskap, säger Björn Edlund.

Till MODO Channel

Hemmamatch väntar

Nu väntar hemmamatch och andra mötet i kvartsfinalserien. Vinst i den skulle innebära avancemang till semifinalen, Leksand har alltså allt att vinna och Björn Edlund tror att vi kommer få se en helt annan motståndare på lördag.

– Vi kommer säkert få se ett liknande Leksand spelmässigt men det kommer att komma ut väldigt desperata. Vi spelar inte om poäng längre utan nu är det vinna eller försvinna som gäller. Vi kommer att få se ett Leksand som kommer att offra liv och lem, säger tränaren.

Och fortsätter:

– Det gäller att vi är beredd på det och svarar upp med samma mynt. När vi spelare vår bästa hockey kan vi slå alla lag i den här serien och det gäller att vi fortsätter med det.

Biljetter till matchen går att köpa hos våra ombud eller på: modo.ebiljett.nu