Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Leksand
LIF

Härlig hemmaseger för MODO mot Leksand

29 september 2018 21:53
Herr

Det blev en härlig hemmaseger inför drygt 4300 åskådare i Fjällräven Center när MODO Hockey tog emot Leksand under lördagskvällen. MODO stod för en riktigt stabil insats över 60 minuter och vann till slut med 4-1 efter mål från Victor Berglund, Joakim Hagelin, Lukas Wernblom och Kalle Jellvert.


MODO Hockey hade slickat såren efter förlusten borta mot AIK i tisdags och man var redo att ta sig an Leksand i lördagskvällens möte i HockeyAllsvenskan. Det var bra stämning på läktarna och matchen inleddes i högt tempo från båda lagen.

MODO Hockey var det klart bättre laget i inledningen av första perioden och man satte hård press på Leksand. Leksand såg nästan chockade ut och halvvägs in i perioden så ledde MODO skotten med 8-1.

Målet, det första i matchen, kom med 10:28 på klockan när MODO i spel sex mot fem kunde hitta rätt. Magnus Häggström fick ut pucken från hörnet till Henrik Björklund som spelade vidare till Victor Berglund. Berglund stötte ned fint från sin backplats och sköt 1-0 bakom Leksands målvakt.

MODO fortsatte dominera perioden och skapade en del bra chanser men efter 20 spelade minuter ledde MODO Hockey med 1-0.

Sent ledningsmål av Hagelin

Den andra perioden har varit något av MODO Hockeys akilleshäl så här långt under säsongen. I matchen mot Leksand såg det betydligt bättre ut men trots att MODO ledde skottstatistiken stort så var det Leksand som kvitterade på en slumpartad situation i spel fem mot fyra.

MODO vek dock inte ned sig utan fortsatte jobba hårt och det var välförtjänt när Joakim Hagelin i slutminuten av mittenakten åter gav MODO ledningen. Patrik Karlkvist höll kallt kvar pucken i offensiv zon, fick över den till Tommy Enström som sköt för styrning och från nära håll styrde Hagelin in pucken för 2-1.

MODO starkare även i tredje perioden

Leksand kom ut i tredje perioden för att försöka kvittera hemmalagets ledning men det var ingen större kraft i försöken och MODO fick även hjälp av att Leksand drog på sig ett flertal utvisningar, som MODO till slut kunde utnyttja.

Lukas Wernblom utökade MODO Hockeys ledning till 3-1 när han spelades fram av Tobias Enström och Henrik Björklund, och från högerkanten direktsköt Wernblom in pucken. Målet fick luften att gå ur gästerna och den definitiva spiken i kistan kom när Kalle Jellvert från nära håll satte 4-1 med knappt nio minuter kvar av matchen.

MODO höll enkelt undan till seger med 4-1 och MODO är därmed tvåa i tabellen efter fyra spelade omgångar. Nu väntar bortamatch mot Karlskrona på onsdag innan MODO åter vänder hemåt för match mot Tingsryd på fredag. Har du inte redan fixat biljetter till den matchen så kan du alltid göra det via modo.ebiljett.nu.