Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Tingsryd
TAIF

Björn Hellkvist inför fredagens hemmamatch mot Tingsryd

5 oktober 2018 08:25
Herr

MODO Hockey kommer senast från seger mot Karlskrona där laget vände 2-0-underläge till seger med 2-4 på bortaplan. Nu väntar Tingsryds AIF i nästa match som spelas på fredag kväll hemma i Fjällräven Center. "Tingsryd har spelat tighta matcher som slutat med förlust så det kommer att vara ett taggat lag som kommer hit", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey svarade för en imponerande vändning i onsdagens bortamatch mot Karlskrona där 2-0-underläge efter den första perioden slutade med 2-4-seger till MODO Hockey. Inom loppet av fem minuter i den tredje perioden gick MODO från 2-1 till 2-4 genom mål av Kristian Jakobsson, Patrik Karlkvist och Jonathan Johnsson.

– Jag är inte lyrisk av matchen då vi tvingades, även på grund av bra motståndare som spelade i högt tempo, att spela ett spel vi inte ville spela. De tog fler skott och Hanses höll kvar oss i matchen i den första perioden. Vi kom ut mer rivigt i den andra perioden, kommenterade MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Jag är glad att vi kan förändra en matchbild och ibland kommer man i sitser i den här sporten där det handlar om att överleva en period och det gjorde vi i den första perioden. Så en stor eloge till killarna som inte lät linan brista utan gjorde att vi hade chansen även efter den starten.

"Vi vill absolut inte sänka tempot"

Nu väntar säsongens första möte mot Tingsryds AIF som gästar Fjällräven center för match på fredag kväll klockan 19:00. Tingsryd har startat HockeyAllsvenskan 2018/2019 utan seger på de fem första matcherna och med tre inspelade poäng. Senast kommer laget från förlust efter straffläggning i hemmamötet med Västervik.

– Tingsryd är ett tight lag med en duktig målvakt som jag känner väldigt väl där det gäller för oss att hitta bristerna, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Vi måste vara intensiva och spela i ett högt tempo, vi vill absolut inte sänka tempot då det kommer att vara i deras fördel. Det känns som att Tingsryd även tagit VM-guld i att förlora med uddamålet så det kommer att vara ett taggat lag som kommer ge oss fullt upp på fredag kväll.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Tim Wahlgren tränade med J20-laget under torsdag kväll men hans medverkan i matchen på fredag kväll är fortfarande oklar. MODO Hockey släpper laget först innan matchen.

Hockeyfredag med After Work och Efterfest

Varje fredag den här säsongen kommer Fjällräven Center att bjuda in till After Work inför matchen som spelas i HockeyAllsvenskan och Efterfest med livemusik direkt efter slutsignalen. After Work öppnar från 16:00 där du i härlig miljö kan ladda upp med AW-priser på utvald mat och dryck i Guldbaren som ligger direkt innanför entrén. I vanlig ordning sker även Fans Corner i entréhallen så det finns verkligen anledningar att göra fredagkvällen till en helkväll i Fjällräven Center!

Biljetter till MODO Hockey - Tingsryds AIF