Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MoDo
MoDo

MODO tog med sig två poäng hem

10 oktober 2018 21:28
Herr

MODO Hockey hade det svårt spelmässigt mot BIK Karlskoga på bortaplan och länge såg man ut att gå mot säsongens andra förlust. Men en sen kvittering och Karlkvist mål på övertid såg till att MODO fick med sig två poäng hem från bortamötet med Karlskoga.


HockeyAllsvenskan rullade under onsdagskvällen vidare för MODO Hockey då man i säsongens sjunde match gästade BIK Karlskoga i Nobelhallen. Båda lagen har börjat säsongen bra och finns med i toppen av serien.

I matchens inledning var det hemmalaget som förde spelet och hade de farligaste chanserna. Bland annat hade man under de första tio minuterna två frilägen där MODO tappade spelaren på sin vänsterkant men där Erik Hanses i MODO Hockeys mål kunde rädda MODO från ett baklängesmål.

Matchens första powerplay fick MODO efter drygt 14 minuter av perioden och nu skulle målet komma, men det var inte MODO utan Karlskoga som i numerärt underläge kunde ta ledningen efter att MODO slarvat med pucken på offensiva blå.

MODO skulle få en ny chans i powerplay och den här gången kom målet framåt för gästerna. Karlskoga missade i bytet och tappade därför helt Lukas Wernblom som spelades fram av Henrik Björklund och ensam med målvakten satte Wernblom kvitteringen vid bortre stolpen.

Utvisningstyngd andraperiod för MODO

I slutsekunderna av den första perioden fick MODO Hockey sin första utvisning för matchen och det skulle slå an tonen för den andra perioden. MODO drabbades av ytterligare tre tvåor i perioden och fick bland annat spela tre mot fem i mer än en minut.

MODO Hockey kämpade heroiskt i boxplay och offrade sig hänsynslöst för att hjälpa Erik Hanses i målet. Hanses stod också för flera fina räddningar och hade dessutom hjälp av både stolpar och ribban för att hålla pucken borta från målet.

MODO hade i sin tur få bra chanser men man kom in i spelet i slutet av perioden och hade några möjligheter att göra mål. Bland annat hade Daniel Sylwander ett friläge men något mål föll inte i mittenakten och det var därmed lika på ett inför tredje perioden.

MODO vände till övertidsseger

Det var hemmalaget som var hetare även i den tredje perioden och MODO Hockeys bästa spelare var utan tvekan Erik Hanses som svarade för flera magnifika räddningar. Dessutom hade han stor hjälp av stolparna, bland annat hade Karlskoga två stolpträffar inom loppet av några sekunder, men pucken gick inte in.

Direkt efter powerbreak i den tredje perioden kunde inte MODO stå emot längre, då ett skott från blå styrdes fram till den fristående hemmaspelaren på bortre stolpen och Erik Hanses tvingades till sist kapitulera.

När MODO tvingades framåt skapades en hel del chanser åt båda hållen. Magnus Häggström hade ett bra försök från högerkanten och Karlskoga hade ett par bra lägen att utöka sin ledning, men Hanses stod emot.

Länge såg det ut som att MODO var på väg mot sin andra förlust för säsongen men när en Karlskogaspelare spelade pucken i eget målområde med handen tilldömdes MODO Hockey ett straffslag och det utnyttjade Johan Eriksson på bästa sätt.

Matchen gick till förlängning och väl där hann det bara gå 15 sekunder innan MODO avgjorde matchen då Tobias Enström spelade fram Patrik Karlkvist och Karlkvist avslut satt perfekt i första krysset.

MODO tar därmed med sig två poäng från den här matchen hem till Örnsköldsvik, där det nu väntar två hemmamatcher. På fredag möter MODO Västervik och på söndag möter man Västerås. Dessutom spelar MODO Hockey även två hemmamatcher i SDHL under helgen. Så passa på att njuta av fyra intressanta matcher på hemmaplan under helgen som kommer.