Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

MODO tog femte raka segern

12 oktober 2018 22:50
Herr

MODO Hockey tog femte raka segern när man på hemmaplan besegrade Västervik med 5-2 efter att Patrik Karlkvist gjort två mål och Oscar Hedman, Kalle Jellvert och Victor Öhman gjort ett mål vardera. MODO är därmed fortsatt på andra plats i HockeyAllsvenskan.


MODO Hockey kom närmast från match borta mot Karlskoga där man fick med sig två poäng efter att man kvitterat sent och där Patrik Karlkvist avgjorde blott 15 sekunder in i övertidsperioden. Gästande Västervik har haft en tuff inledning på säsongen och var inför fredagskvällens match sist i tabellen.

I den första perioden var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen från början och gjorde det svårt för gästerna. MODO skapade ett par farliga chanser framåt och hade det mesta av spelet men Västervik var inte ofarliga och hade efter tre minuter ett friläge som Erik Hanses kunde rädda.

Första målet i matchen kom 5:43 in i perioden när Oscar Hedman hittade rätt från tekningscirkeln, framspelad av Johan Eriksson och Jonathan Johnson. Målet gav MODO mer fart och bland annat hade man ett par chanser i det powerplay som man fick i mitten av perioden.

15:40 in utökade hemmalaget ledningen på en tilltrasslad situation där pucken till slut letade sig fram till Patrik Karlkvist som, assisterad av Kalle Jellvert och Lukas Wernblom, kunde göra 2-0.

Vackert MODO-mål i powerplay

I slutet av den första perioden fick MODO Hockey två snabba utvisningar mot sig och Västervik fick avsluta den första perioden och inleda den andra i spel fem mot tre. MODO fick in sin fjärde spelare men bara sex sekunder spelare kom reduceringen från Västervik via Trevor Mingoia.

Västervik fortsatte att få med sig powerplay men MODO och Erik Hanses kunde relativt enkelt stå emot de chanserna och i stället var det MODO, som när man fick chansen i numerärt överläge, mycket vackert såg till att utöka ledningen. Patrik Karlkvist och Johan Eriksson väggspelade fram till Joakim Hagelin som direktsköt in 3-1 vid bortre stolpen.

Innan perioden var över skulle dock Västervik på nytt reducera MODO Hockeys ledning och åter igen var det Trevor Mingoia som gjorde målet, efter att MODO Hockey slarvat i uppspelet.

MODO stängde matchen

3-2 till MODO efter två perioder föranledde ett rejält snack i omklädningsrummet inför den tredje perioden och det gav resultat. MODO kom ut rejält i de avslutande 20 minuterna och trots en MODO-utvisning i början av perioden var det MODO som utökade sin ledning drygt 6 minuter in i perioden.

Victor Öhman stod för sitt första mål för säsongen när han avslutade ett fint anfall, assisterad Tobias Enström och Victor Berglund, och efter det målet kändes matchen avgjord. Västervik försökte få till en reducering men MODO offrade sig hänsynslöst och bland annat Lukas Wernblom och Patrik Karlkvist stod för flera blockerade skott i slutminuterna.

Just Wernblom och Karlkvist såg till att slutresultatet blev 5-2 för MODO när de efter ett långt byte kom in i andra andningen och tillsammans stängde matchen.

Redan på söndag är det dags för nästa hemmamatch när MODO Hockey tar emot Västerås i HockeyAllsvenskans nionde omgång. Har ni inte redan köpt era biljetter till den matchen så är det dags att göra det via modo.ebiljett.nu.