Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför onsdagens bortamatch mot Vita Hästen

16 oktober 2018 15:00
Herr

MODO Hockey reste under tisdagen mot Norrköping för att på onsdag kväll möta Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. "Vi ska ta pucken framåt för att hela tiden attackera. Sen måste vi ta tillvara på de chanser vi skapar i matchen då Vita Hästen är duktiga på att inte ge motståndarna lägen", kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey hade en kortare isträning under tisdag förmiddag innan bussresa mot Norrköping väntade resten av dagen. Huvudtränare Björn Hellkvist stannade till vid MODO Channels mikrofon för att berätta om dagens träning och den senaste matchen mot Västerås som slutade med 4-3-seger.

– Idag tränade vi på djupa spelväntningar och avslutade med kamp. Efter att ha sett matchen mot Västerås är den bättre än vad jag trodde först. De stod för ett bra motstånd där vi lyckades skapa bra spelvändningar ochg anfall på dem och även om jag kände att vi kanske borde chippat ut i vissa lägen av matchen skapade de inte de riktigt farliga chanserna. Det visar på att det är att föredra att vårda pucken framför att ge bort den, även vid ledning, sammanfattar Hellkvist.

"Viktigt att fortsätta göra det vi gjort bra"

MODO Hockey har tagit 23 av 26 poäng i inledningen av HockeyAllsvenskan 2018/2019 och toppar nu tabellen efter nio spelade matcher. Vita Hästen har samlat 10 poäng på lika många matcher och kommer senast från en förlust efter straffar på hemmaplan mot Västervik.

– Det vi tränade på idag innan avfärd tror jag blir väldigt viktigt i matchen på onsdag. Det viktigaste är att fortsätta göra det vi gjort bra, men det finns givetvis saker vi både kan och ska utveckla. Vi ska vara färdiga i slutet av februari men det är självklart bra att vi startat serien så starkt. Poängen vi tagit är mycket på grund av god arbetsmoral och att spelarna är trogna systemet, avslutar Hellkvist till MODO Channel.

Läget i MODO Hockey

Tobias Ericsson väntar tillökning i familjen och är därför inte med på bortaresan. Oliver Dackell spelar med Örnsköldsvik på onsdag vilket medför att målvakten Lucas Jägbring följer med som backup till Erik Hanses.

Hockeyfredag väntar mot IK Pantern

På fredag är det dags för nästa hemmamatch i Fjällräven Center när IK Pantern kommer på besök för nedsläpp 19:00. Eftersom det är fredag så öppnar arenan 16:00 för After Work i Guldbaren under konceptet Hockeyfredag som i vanlig ordning även innebär Efterfest med livemusik efter slutsignalen. Bandet Irish Brew stämmer upp från scenen i entréhallen och dessutom är det premiär för MODO Hockeys tredje matchtröja.

Missa inte matchen i Fjällräven Center på fredag - Biljetter finns hos våra biljettombud samt på modo.ebiljett.nu

Till MODO Channel