Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Södertälje
SSK

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch mot Södertälje

23 oktober 2018 14:14
Herr

Efter två tuffa matcher får MODO Hockey chans till revansch när Södertälje SK gästar under onsdagen. "Vi har haft bra intensitet och bra tryck i grejerna. Sedan har vi tränat ganska mycket special teams och försökt hitta förbättringsområden där", säger Björn Hellkvist efter tisdagens ispass.


Under onsdagen är det återigen dags för hemmamatch för MODO Hockeys herrar. Efter två tuffa matcher mot Vita Hästen och Pantern får man nu chansen att revanschera sig mot Södertälje SK. En motståndare som tränare Björn Hellkvist säger att de måste passa sig för.

– SSK är ett spelskickligt lag med flera puckskickliga lirare. Vi måste passa oss lite från att ta för många utvisningar då de har ett rätt så bra powerplay. Även de gånger då dom inte har gjort mål i powerplay, så är det välfungerande, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– De påminner ganska mycket om oss i den aspekten. Sedan har vi hittat lite svagheter i deras lag som vi ska försöka slå emot, säger han.

Tränaren menare att de, precis som tidigare matcher, är viktigt att komma ut starkt. Något som gjort att man börjat cementera tanken om att det är tufft att komma till Fjällräven Center hos sina motståndare.

– Precis som vanligt så måste vi komma ut starkt i den här matchen, vilket vi har gjort på hemmaplan i mer eller mindre samtliga matcher. Jag tycker att vi börjat bygga någon typ av sanning, om att det är tufft att komma hit och möta oss på hemmaplan. Första tio minuterna är det inte helt lätt att stå emot oss. Det ska vi försöka bygga vidare på men samtidigt måste vi hålla i över sextio minuter, säger han.

Under de senaste dagarna har laget tränat på många olika delar, men man har också lagt fokus på special teams.

– Jag brukar säga att det är en pågående process. Men vi har haft ett penalty kill som har släppt in fem mål på de sista två matcherna, då måste man ju addressera problemet. Det är inget man kan räkna med ska lösa sig själv utan man måste titta på vad vi gör bra och vad vi gör mindre bra och adressera de problem som finns, för annars vet man inte vad man ska leta för lösningar, säger Hellkvist.

Grinig match mot Pantern

Senaste matchen man spelade var mot Pantern i fredags. En tuff och grinig match där tre spelare fick matchstraff och Victor Aronsson fick utgå efter en hård tackling. Aronsson beräknas vara tillbaka, men Oscar Hedman kommer att missa onsdagens match mot SSK.

– Oscar Hedman är avstängd imorgon och vi har inte fått något vidare besked. Victor Aronsson ser ut som att han ska kunna spela och det är inte någon fara med honom, så vi har ett starkt manskap och en stark tro på det vi gör, säger Björn Hellkvist.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen!