Hemma
MoDo
MoDo
Borta
AIK
AIK

Björn Hellkvist inför fredagens hemmamatch mot AIK

1 november 2018 13:09

Under fredagen tar MODO hockeys herrar emot AIK på hemmaplan, ett lag som man skuggar i tabellen. Med två raka förluster hoppas man nu studsa tillbaka och man har fokuserat mycket på målskyttet under veckan. "Jag hoppas att vi har knäck nöten och gåtan hur man gör mål igen. Jag tror att vi är på rätt spår", säger Björn Hellkvist.


Med två lite tyngre matcher i bagaget är det nu dags för MODO Hockey att studsa tillbaka när man tar emot AIK hemmma i Fjällräven Center. Något som laget tränat mycket under veckan och inför helgens matcher, är just målskyttet och att ta rätt typ av skott ute på isen.

– Vi har jobbat mycket på målskyttedetaljer. Vi skapar målchanser, men inte de som resulterar i mål utan vi har skapat mycket lågprocentschanser, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– Det handlar om att skapa rätt typ av målchanser och inte acceptera att ligga på utisdan. Vi måste inse vart målen görs och ta skotten därifrån. Nu har vi haft en uppsjö av skott utifrån, längs med sargen och från blålinjen men det är kanske en på tusen som går in från backostt utan styrning.

Jämn match att vänta mot AIK

Matchen mot AIK, den tror Björn Hellkvist blir både temporik och jämn, precis som senast lagen möttes.

– Jag tror att det blir en match i ett ganska högt tempo. Det är två lag som spelar lite olika typer av hockey men essensen är densamma. Båda lagen vill ha pucken och båda lagen vill styra tempot i matchen. Så det kommer bli en kamp om pucken, kamp om isytor och en kamp framför båda kassarna, säger han.

Senast lagen möttes nere på Hovet blev det trots 4-2 förlust en jämn match som slutade 33-33 i skottstatistik. Han menar att det lär bli jämnt imorgon också, men han hoppas att det är dem själva som styr på hemmaplan.

– Jag hoppas att vi har pucken lite mer än den matchen nere på Hovet. Det brukar vi ha på hemmaplan men jag kan ta vilket som, bara vi vinner, säger Björn hellkvist.

Laget, det tas ut under matchdagen. Klart är att Tommy Enström är tillbaka efter några matchers frånvaro på grund av sjukdom.

Till MODO Channel