Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Karlskoga
BIK

En poäng i målsnål match mot BIK Karlskoga

14 november 2018 22:17
Herr

Onsdagens möte mot BIK Karlskoga blev en målsnål tillställning där matchen gick hela vägen till straffar innan första målen gjordes. Trots att MODO tog ledningen i straffläggningen så blev det förlust, då bortalaget vände efter två straffmål av Gustaf Thorell.


Det var MODO Hockey som inledde onsdagens match piggast. Precis som tränare Björn Hellkvist suktat efter inför matchen så kom man ut med rasande tempo. Bästa chansen den kom fyra minuter in i perioden när hemmalaget hade ett klockrent skott i stolpen från backplats.

Fem och en halv minut in i perioden delade Joshua Karlsson ut en riktigt ful tackling på Tom Hedberg som blev liggandes. Karlsson fick matchstraff och MODO fick ett ypperligt läge att spräcka matchens målnolla. Trots fem minuter i powerplay så uteblev de riktigt farliga lägena, och förutom ett skott i utsida stolpen var man inte särskilt farliga.

Resten av perioden turades lagen om att utbyta halvchanser, men inget av lagen var riktigt nära och perioden spelades istället av.

Även i den andra perioden var det hemmalaget som kom ut betydligt starkast. Gång på gång checkade man fast Karlskoga i försvarszon, vilket ledde till en rad målchanser. Henrik Lundberg i kassen ville dock inte se sig själv överlistas och stod för ett par enastående räddningar.

MODO fortsatte att trycka på mot Karlskoga-kassen och lyfte många farliga puckar mot Lundberg. Men trots många chanser så uteblev målen även i den andra perioden.

Bra period av hemmalaget

Tidigt i den tredje perioden drog MODO Hockey på sig sin första utvisning för matchen. BIK Karlskoga tryckte på bra i sitt numerära överläge men hemmalaget stod upp bra.

Efter utvisningen fortsatte MODO med sitt höga tempo och sin hårda forchecking samtidigt som Karlskoga började backa hemåt. Det blev dock inga mål under ordinarie tid och matchen gick till förlängning.

I tre mot tre-spelet blev det ett oerhört böljande spel där lagen turades om att byta målchanser med varandra. Men även förlängningen slutade mållöst, mycket tack vare ett par fantastiska räddningar av Erik Hanses.

Väl i straffläggningen kunde MODO första ta ledningen genom Johan Eriksson. Men efter två straffmål av Gustaf Thorell kunde bortalaget dra det längsta strået.