Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Karlskoga
BIK

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch mot Karlskoga

13 november 2018 15:56
MODO Channel

Uppehållet är över och nu ska det äntligen spelas matcher i Fjällräven Center igen. Under onsdagen gästas MODO Hockeys herrar av BIK Karlskoga och med ett bra uppehåll i ryggen är laget väl förberedd inför mötet: "Vi har använt ledigheten till att repetera och få tillbaka den intensitet som jag tycker att vi har tappat, och den tycker jag faktiskt att vi har återvunnit", säger Björn Hellkvist


Senast MODO Hockey spelade match var mot Leksand den 4 november, efter det följde ett uppehåll där man kombinerat vila med hård träning och repetering.

– Det har varit bra träningingar med mycket intensitet och lite repetition av försvarspel så att vi inte tappat det nu när vi har varit borta. Det är alltid en bra väckarklocka för hjärnan. Sen åker lite spelare iväg till landslag där man har andra roller i laget. Så att man tappar små saker som man göra här. Det är inte att läras om utan bara en påminnelse, säger Hellkvist.

Försvarsspelet har fungerat bra de senaste matcherna, men MODO Hockey är nu uppe i sju matcher utan att man har gjort mål i numerärt överläge och Hellkvist menar att det är viktigt att de får ordning på det.

– Vi har tränat mycket på special teams. Vårt box play har varit jättebra sista matcherna innan uppehållet efter att vi hade en dipp, och det är glädjande. Nu kvarstår det att vi får ordning på vårt powerplay också, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– Det blir svårt att vinna matcher om man inte lyckas i powerplay. Man behöver det för att komma rätt in i matchen, för att spela på en ledning eller täppa till ett glapp. Så jag hoppas att killarna har återvunnit lite självförtroende här i det momentet, säger han.

Revanschlystet lag

Under onsdagen spelar herrarna sin första match efter uppehållet när man möter BIK Karlskoga på hemmaplan, och det är en revanschlyten Hellkvist som ser fram emot matchen.

– Jag är konstigt funtad att jag mår som sista prestationen. Nu var det inte en dålig prestation mot Leksand men vi förlorade matchen. Det har varit nio dagar då man har varit lite småsur. För mig hade det nog varit bättre att ha en match lite snabbare så att jag fått blivit glad igen. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge så jag får väl bli glad imorgon igen då, säger Hellkvist och skrattar.

Nyckeln imorgon, den tror huvudtränaren är arbetsetiken. Om alla gör sitt jobb menar han att det blir en rolig kväll i Fjällräven Center.

– Det viktigaste för oss är att vinna matchen imorgon. Men sen vill jag se att vår forecheck och backcheck sitter. Alla de här små systemgrejerna som har med arbetsetiken att göra måste falla på plats igen. Det ska vara glasklart för alla vad som gäller, och gör man bara det då kommer briljansen och möjligheten att kunna spela ut på köpet, säger Hellkvist och fortsätter:

– Jag ser fram emot matchen imorgon och att vi bygger vidare på det som vi gjorde bra tidigare under säsongen och tvättar bort det vi gjort dåligt under senare delen av höstsäsongen, säger han.

Till MODO Channel

Biljetter till matchen hittar du här!