Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Sen vändning gav tre poäng mot Vita Hästen

18 november 2018 21:15
Herr

MODO Hockey vände och vann i en målsnål insats mot Vita Hästen där det avgörande målet kom med enbart 11 sekunder kvar av tredje perioden. Gästerna tog ledningen i mitten av tredje perioden men MODO kom tillbaka och vann efter mål av Henrik Björklund och Kalle Jellvert.


Inför 2330 åskådare i Fjällräven Center tog MODO Hockey emot Vita Hästen i HockeyAllsvenskans 19:e omgång. Matchen blev målsnål och först i den tredje perioden kom målen.

Det var dock hemmalaget som var det klart bästa laget i första perioden där man sköt hela 18 skott och man hade flera bra chanser att ta ledningen. Perioden präglades av utvisningar där MODO hade två chanser i power play men utan att lyckas göra något mål.

Det märktes också att MODO Hockey pratat om att ta kampen hårdare då man var rejält närvarande och bland annat Henrik Björklund, Joakim Hagelin och Oscar Pettersson var inblandade i flera skärmytslingar.

Sent avgörande gav MODO segern

Den första perioden var mållös och även den andra skulle bli mållös, där spelet var sämre än i den första perioden. De båda lagen hade var sitt power play i mittakten men något mål blev det inte och Linus Lundin i MODO Hockeys mål och Marcus Hellgren i Vita Hästens mål stod båda för en riktigt stark insats.

Den tredje perioden såg också ut att bli mållös men sju minuter in så kom 0-1 efter att Vita Hästen skjutit för retur och Kevin Elgestål stötte in returen. Luften var på väg att gå ur publiken i det läget men Henrik Björklund skulle ge dem hoppet åter. Efter en tilltrasslad situation hittade pucken fram till Björklund som på vänsterkanten kunde stöta in kvitteringen i tom bur.

Perioden led mot sitt slut och de flesta förberedde sig på förlängning, men med blott 11 sekunder kvar på klockan slängde Joakim Hagelin in pucken framför mål och både Victor Öhman och Kalle Jellvert höll sig framme och stötte in vinstmålet.

Målet var förlösande och publiken på plats fick jubla åt den sena vändningen och de tre poängen. MODO vänder nu söderut för tre raka bortamatcher då man på onsdag möter IK Pantern för att sedan möta Västervik på fredag och Tingsryd på söndag.