Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför bortamatchen mot Västervik

22 november 2018 16:25
Herr

MODO Hockey vann onsdagens bortamatch mot IK Pantern och gör sig nu redo för den andra matchen av tre på bortaresan. Västerviks IK står för motståndet på fredag kväll. "Vi måste fortsätta att göra jobbet vi kommit överens om och då ska miljö och det runt omkring inte spela någon roll på bortaplan", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey stod för en gedigen insats i onsdagkvällens bortamatch mot IK Pantern i Rosengårds ishall. Med periodsiffrorna 0-1, 0-1 och 0-2 vann MODO Hockey matchen med 0-4 där Linus Lundin räddade samtliga 30 skott. Målskyttar blev Johan Eriksson (2), Tom Hedberg och Tobias Enström där Erikssons båda fullträffar kom i powerplay.

– Ett gigantiskt steg i rätt riktigt där vi i längre stunder spelar den hockey vi vill spela. Vi uppträdde aggressivt och checkade både hårt och med kvalité. Spelet satt inte över 60 minuter, men vi gjorde det även bra i "svackorna" vi hamnade i under matchen, kommenterar Björn Hellkvist och fortsätter:

– Självklart väldigt bra att vi fick utdelning i vårt powerplay där rätt spelare gjorde både mål och assist för oss. Å andra sidan drog vi på oss för många utvisningar, men målvaktsspelet var bra i samarbete med försvarsspelet.

"Vi visade en vinnande desperation"

På fredag kväll väntar bortamatch mot Västervik i Plivit Trade hallen. Västervik kommer senast från förlust mot Björklöven på bortaplan med 3-0, men har dessförinnan två övertygande segrar där man gjorde inte mindre än 12 mål framåt på två matcher. Då besegrade Västervik Södertälje med 2-6 på bortaplan och Vita Hästen med 6-0 på hemmaplan.

Senast MODO Hockey och Västervik drabbade samman var i omgång åtta där Oscar Hedman inledde målskyttet i Fjällräven Center och Patrik Karlkvist svarade för två fullträffar när MODO Hockey vann matchen med 5-2.

– Vi visade en vinnande desperation runt det egna målet och i skottlinjen i den senaste matchen mot Pantern. Det hoppas vi naturligtvis att det ska sitta i även till kommande matcher, säger Hellkvist och avslutar:

– Västervik är ett lag som spelar i högt tempo och som jag tycker har tagit lite för få poäng i jämförelse med hur de spelat. De är ett bra kollektiv och vi ser fram emot en speciell miljö att komma till där vi måste fokusera på att göra jobbet.

Läget i MODO Hockey

Oscar Petterson åkte på en smäll i den senaste matchen och utgick. På torsdagens träning var han glädjande nog tillbaka, men utan kroppskontakt. Hans medverkan samt övrig laguttagning sker på fredag innan matchen.

Kommande hemmamatch mot serieledande Oskarshamn

MODO Hockey har ytterligare en bortamatch efter fredagkvällen innan laget vänder åter till Örnsköldsvik och Fjällräven Center. På tisdag den 27 november kommer Oskarshamn på besök och biljetter till den matchen skaffar du enklast på modo.ebiljett.nu.