Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför söndagens bortamatch mot Tingsryd

24 november 2018 14:02
Herr

MODO Hockey har de senaste dagarna varit på en roadtrip där tre matcher ska spelas. Under söndagen avslutar man den när man gästar Tingsryds AIF. "Jag tror att vi kommer möta ett Tingsryd som jobbar betydligt hårdare framför eget mål, än i första mötet", säger tränare Björn Hellkvist.


MODO Hockeys herrar kommer från två stycken bortamatcher där man först slog IK Pantern med 4-0 och sedan en jämn bortamatch mot Västervik, där hemmalaget till slut drog det längsta strået och vann på straffar.

– Matchen mot Västervik var ett steg bakåt, om man kollar på den här tävlingsinstinkten som vi har pratat om. Vi förlorade avsevärt fler dueller än vad vi gjorde mot Pantern, när det kommer till man mot man-dueller, tacklingsdueller och så vidare, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– Det var inte vad vi hoppades på. Jag tycker inte att vi provade Västervik särskilt hårt. Det var krig där ute igår och jag är glad att vi lyckades få poäng. Men mycket vill ha mer och jag hade helst velat ha två eller tre poäng med oss.

En som fått en bra start i MODO Hockey, och som höll kvar laget flera gånger mot Västervik, är målvakten Linus Lundin. Något som tränare Hellkvist är noga med att lyfta fram efter hans fina insatser mot både Pantern och Västervik.

– Linus Lundin gjorde en jättestabil insats igår igen. Det är väldigt kul att han fått en så bra start i MODO, och han stod för flera viktiga räddningar igår mot Västervik, säger han.

Avslutar bortaturnén med att möta Tingsryd

Matchen mot Tingsryd blir sista matchen under roadtripen innan man vänder hem. Till den matchen ska man försöka hitta tillbaka till den tävlingsinstinkten som man bland annat visade upp mot Pantern.

– Idag har vi tränat på att tävla. Det handlar mycket om vilka värderingar du har, och bilden av vad du ska göra när du är ute på isen. Det är de som är det svåra i hockey och lagsport överlag, få alla att vara på tå direkt från början, säger Hellkvist och fortsätter:

– Alla vill såklart vinna, det är inte det de handlar om. Men man måste inse vad det kostar att vinna hockeymatcher. Man måste omfamna det faktum att hockey till viss del är en kampsport, såväl som det är en lagbollsport, säger han.

Det Tingsryd som man möter under söndagen, tror Hellkvist blir betydlgit svårare att göra mål på än tidigare möten under säsongen.

– Tingsryd har tightat till sin defensiv. Ska vi vinna imorgon så gäller det att vi inte släpper in så många mål, för just nu är det ett lag som är svåra att få hål på. Det gäller att vi har tålamod, att vi jobbar hårt och att vi är noggranna, avslutar han.