Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Tingsryd
TAIF

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch

11 december 2018 15:45
Herr

MODO Hockey laddar för hemmamatch i HockeyAllsvenskan nu på onsdag när Tingsryds AIF kommer på besök och nedsläpp sker 19:00. "Vi ska spela mer strukturerat än i tidigare möten, vara mer noggranna i passningsspelet samt bättre i ingångarna i anfallszon", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust mot AIK på Hovet i Stockholm där söndagens möte slutade 2-1 till hemmalaget. Det satte även stopp för MODO Hockeys svit på åtta raka matcher med poäng i HockeyAllsvenskan.

– Jag var besviken där jag tycker att vi gjorde en bra match och tävlade om varje millimeter. Skillnanden var att de gjorde mål i powerplay där inget av lagen fick spelet att fungera i numerärt överläge men de gör målet och vi träffade stolpen två gånger, sammanfattar Björn Hellkvist och fortsätter:

– AIK spelar en vuxen ishockey och ingen faller ur ramen där alla spelare håller en god HockeyAllsvensk nivå. Vi spelade bort två hela powerplay samtidigt som även vårt boxplay spelade bra. Vi skulle tagit bättre betalt på flygande anfall i powerplay.

"Vi måste ha ett bättre passningsspel"

En svit som däremot står stark inför onsdagens hemmamatch mot Tinsryds AIF är den på fyra raka segrar i Fjällräven Center. Lagens tidigare möten har båda slutat 4-3 där MODO Hockey tog tre poäng på hemmaplan men på bortaplan fick med sig en poäng efter 4-3 till Tingsryd på övertid.

– Ingen av matcherna har varit några bättre prestationer från vår sida där vi måste vara bättre med ingångarna i anfallzonen samt passningsspelet. Vi har inte lyckats utnyttja Tingsryds svagheter där matcherna i sig även varit mediokra från vår sida, kommenterar Hellkvist till MODO Channel och avslutar:

– Tingsryd har bytt tränare och det märks på laget där de är ett mer strukturerat lag nu i jämförelse med första gången vi möttes. Det gäller för oss att hålla strukturen.

Läget i MODO Hockey

Backen Victor Aronsson är långtidsskadad och rehabiliterar sin hand. Övriga laget tas ut efter värmningen på matchdagen.

Till MODO Channel

Biljetter till onsdagens match mot Tingsryd