Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MoDo
MoDo

Målsnålt när MODO förlorade mot Karlskoga

15 december 2018 20:35
Herr

MODO Hockey blev nollade borta mot Karlskoga under lördagskvällen, när hemmalaget tog samtliga tre poäng efter att man gjort matchens enda mål med mindre än fem minuter kvar av tredje perioden.


MODO Hockey hade tagit sig till Karlskoga för att under lördagskvällen ta sig an BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskans 29:e omgång. Senast de två lagen möttes i Nobelhallen så var det MODO som tog hem två poäng i en målsnål match, efter att Patrik Karlkvist avgjort tidigt i förlängningen.

Just målsnålt har beskrivit de tidigare mötena lagen emellan. När de möttes i Fjällräven Center föll bara ett mål i matchen, det då Karlskoga avgjorde på straffar. Målsnålt skulle också beskriva den här matchen, trots att det var ett par chanser åt båda håll i första perioden.

Bland annat höll sig Oscar Hedman framme flera gånger om, men varken han eller någon annan av aktörerna på banan lyckades göra något mål i första perioden.

Målvakterna bäst på banan i andra perioden

Även den andra perioden skulle bli mållös, trots att de båda lagen fick var sitt läge i spel med en man mer på banan. Hemmalaget fick den första chansen efter att MODO varit för många spelare på banan, men Karlskoga skapade inte mycket och Erik Hanses var stabil på de chanser som uppstod.

Kort efter att MODO blivit fulltaliga drogs Lukas Wernblom ned bakom Karlskogas mål och MODO fick chansen i power play. Men inte heller de skapade några direkta lägen som hotade och efter 40 minuter var det de båda målvakterna, Erik Hanses och Henrik Lundberg, som var planens bästa spelare.

Karlskoga med matchens enda mål

Den tredje perioden fortsatte i samma stil som de två tidigare perioderna hade sett ut, där de båda lagen hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna offensivt. Matchens första mål skulle till slut komma och det var hemmalaget som med knappt fem minuter kvar av perioden tog ledningen efter att Gustaf Franzén rakat in en retur.

I slutet av matchen tog MODO Hockey ut Erik Hanses i jakten på kvitteringen men man kom aldrig till någon riktig chans att sätta kvitteringspucken och Karlskoga kunde hålla undan och vinna med matchens enda mål.

Nu vänder MODO Hockey hem till Fjällräven Center och tar på torsdag emot Västervik, i sista matchen innan jul. Du hittar dina biljetter till den matchen på modo.ebiljett.nu.