Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

Tung förlust på hemmaplan mot Västervik

20 december 2018 22:09
Herr

MODO Hockey hade ledningen två gånger om i torsdagens match mot Västerviks IK men föll med 2-4 i den sista hemmamatchen inför juluppehållet. MODO Hockeys mål gjordes av Tommy Enström och Kalle Jellvert.


MODO Hockey startade torsdagkvällens match på bästa sätt genom att tidigt ta ledningen och det i boxplay. Joakim Hagelin jobbade fram pucken till Kalle Jellvert som med en backhand sköt 1-0 efter 1:17. Men glädjen blev kortvarig för MODO när Erik Ullman kvitterade i samma numerära överläge när Västervik gjorde 1-1 efter 01:55.

Västervik tog ledningen i andra och försvarade den

Ett liknande scenario som i den första perioden utspelade sig sedan i den andra perioden när MODO Hockey återtog ledningen och Tommy Enström sköt 2-1 efter 8:38. Västervik kvitterade endast 30 sekunder senare när Emil Wahlbergs skott sökte sig genom mängder av spelare som skymde Erik Hanses och 2-2 stod på tavlan.

På ett liknande sätt tog sedan Västervik ledningen i matchen när MODO-målvakten var skymd och ett skott letade sig in i nätmaskorna från Niklas Enberg som gjorde 2-3 efter 15:40 i den andra perioden. Den ledningen kunde sedan bortalaget försvara i hela den tredje perioden där MODO Hockey vann skottstatistiken med 34-15 men förlorade matchen med 2-4 efter det att ett sista mål prickades in i öppen kasse.

Hemvändarmatch lördagen den 29 december

MODO Hockey möter nu Vita Hästen på bortaplan den 27 december innan nästa hemmamatch väntar lördagen den 29 december då IK Pantern kommer på besök till Fjällräven Center. Biljetter till den matchen finns ute på modo.ebiljett.nu.