Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

Björn Hellkvist inför torsdagens hemmamatch mot Västervik

19 december 2018 17:00
Herr

I morgon torsdag är det äntligen dags för hemmamatch i HockeyAllsvenskan igen. Västerviks IK kommer på besök där MODO Hockeys herrar ska försöka hitta tillbaka till vinnarspåret. "Vi har haft bra träningar under hela veckan, så vi är uppumpade och ser fram emot morgondagen", säger Björn Hellkvist i MODO Channel.


Julen väntar runt hörnet, men först ska herrarna spela sin sista match innan det är dags för några dagars julledighet. Med tre raka uddamålsförluster, där man varit nära poängen, ska laget nu försöka hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

– Vår insats mot Tingsryd var inte som vi ville att det ska se ut. Alla var överrens om att vi var förbannade för att det blev som det blev, det var slarvigt. De andra två förlusterna, mot AIK och Karlskoga, så gjorde vi bra hockeymatcher. Vi följde vår gameplan, men sen var det små saker som avgjorde. Ibland har vi det med oss och ibland emot oss, säger Hellkvist och fortsätter:

– Kan vi spela på den nivån som mot AIK och Karlskoga så är det bra, och det har vi gjort med undantaget matchen mot Tingsryd. Så där är jag inte speciellt orolig. Men det gäller att vi inser, att det är morgondagens prestationen som räknas och det är den som leder till ett positivt resultat. Så vi ska ut och prestera till vårt max.

Under träningsveckan, som Björn Hellkvist menar har varit bra, så har laget fokuserat mycket på offensiven. Då det inte riktigt fungerade senast mot BIK Karlskoga.

– Det vi har tittat på är offensiven. Vi upplevde själva att vi hamnade lite mycket med två forwards i hörnen, vilket ledde till att tredje forwarden sköt utan trafik framför mål. Vi vill ha mer delaktiga backar i offensiven och mer press och tryck framför mål för att skapa trafik framför målvakterna, säger Hellkvist.

Fartfylld och underhållande match väntar

Västervik kommer till spel med en storseger i bagaget när man slog Västerås med hela 6-1 på bortaplan. Men att det ska spela någon större roll inför matchen på torsdag, det tror inte Hellkvis.

– Jag tycker de har gått ganska bra på slutet. Men oavsett om de vinner med 1-0 eller 6-1, eller om de har förlorat så spelar det nog ingen större roll, men det är klart att det kanske har lite bättre självförtroende. Så det är upp till oss att sno det av dem i första perioden och gå ut och markera på vår hemmaplan, säger han.

Matchen, den tror han blir både fartfylld och underhållande.

– Jag tror att det blir en match i högt tempo. Västervik är ett lag som åker mycket skridskor, en ishockey som vi också vill stå för. Däremot har vi lite olika spelupplägg i våra strategier. Men det är två lag som jobbar hårt och driver tempot så det blir nog en rolig match. Givetvis hoppas och tror jag på tre poäng i morgon innan vi går in för julen, säger Björn Hellkvist.

Se hela intervjun ifrån MODO Channel.

Till MODO Channel

Nästa hemmamatch

På torsdag spelar MODO Hockey sin sista hemmamatch innan jul. Västerviks IK kommer på besök med nedsläpp 19:00.

Biljetter till matchen!