Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Tre sköna poäng hem från Norrköping

27 december 2018 21:40
Herr

MODO Hockey tog tre poäng när man besegrade Vita Hästen på bortaplan med 1-0. Linus Lundin stod för en helgjuten insats i målet och höll nollan trots flera svåra lägen. Målet framåt för MODO för kvällen gjorde Lukas Wernblom i början av andra perioden, ett mål som alltså blev matchens enda.


Återstarten efter ett kortare juluppehåll stod för dörren när MODO Hockey hade begett sig till Norrköping och bortamatch mot HC Vita Hästen under torsdagskvällen. Årets näst sista matchen för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan inleddes bra från gästerna och tidigt i matchen såg det ut som att Oscar Pettersson hade gett MODO ledningen på en fin soloprestation, men efter videobedömning konstaterades det att pucken aldrig var inne.

De båda lagen skulle skapa ett antal bra chanser vardera under de första 20 minuterna av matchen och bland annat hade MODO Hockey ett par farliga chanser i power play, utan att få in pucken.

Vita Hästens bästa chans i perioden kom drygt halvvägs in men Linus Lundin i MODO Hockeys mål stod för en makalös räddning och snuvade hemmalaget på vad som såg ut som ett givet mål.

Wernblom med andra periodens enda mål

Den andra perioden fortsatte spelmässigt som den första där MODO Hockey hade en hel del i inledningen av perioden och den här gången skulle man få utdelning. 3:27 in i mittakten så kom MODO i ett flygande anfall och Lukas Wernblom kunde avsluta anfallet genom att raka in pucken i tom bur, framspelad av Victor Berglund och Kalle Jellvert.

Hemmalaget skulle komma in i perioden, till viss del på grund av 31 sekunders spel i fem mot tre och efterföljande spelet i fem mot fyra. MODO Hockeys box play var dock lysande och höll undan bra, samtidigt som Linus Lundin fortsatte storspela i målet.

Lundin med nollan

Den tredje perioden blev ett långt ställningskrig där hemmalaget jagade en kvittering, samtidigt som MODO slet hårt för att inte låta kvitteringen falla.

Drygt fem minuter in i perioden så fick Oscar Pettersson en riktigt ful smäll mot huvudet och tvingades lämna matchen. Axel Levander fick fem minuter för förseelsen samtidigt som Anton Karlström fick två minuter för att han gav igen.

MODO lyckades inte göra något mål under power play och man skapade inte någon direkt chans heller, men man fortsatte jobba hårt perioden igenom och Linus Lundin skulle komma upp stort.

Vita Hästen skapade några halvchanser men kvitteringen kom aldrig utan Lundin höll nollan i matchen och såg med det till att MODO Hockey fick med sig tre sköna poäng från Himmelstalundshallen.

MODO vänder nu hemåt för att på lördag ta sig an IK Pantern i årets sista match i HockeyAllsvenskan, en match som spelas med start 18:00. Biljetterna till den matchen, som är årets hemvändarmatch, hittar ni som vanligt på modo.ebiljett.nu.