Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Pantern
PAN

Björn Hellkvist inför lördagens hemmamatch

28 december 2018 10:42
Herr

MODO Hockey gick segrande ur mötet mot Vita Hästen och återvänder nu till Örnsköldsvik för att på lördag möta IK Pantern på hemmaplan i Hemvändarmatchen. Senast lagen möttes vann MODO med 0-4 i Malmö.


MODO Hockey återstartade matchandet i HockeyAllsvenskan på bästa sätt när torsdagkvällen slutade med seger och tre poäng på bortaplan mot Vita Hästen. Matchens enda mål prickades in av Lukas Wernblom som på en retur satte 1-0 assisterad av Victor Berglund och Kalle Jellvert i den andra perioden. Inga fler mål kom i matchen trots att lägen inte saknades.

– Över lag var det ingen sprudlande ishockeytillställning, men vi är väldigt glada att vi åkte från matchen med alla tre poäng. Linus Lundin spelade bra och utespelarna gjorde ett bra jobb utan puck där desperationsnivån var hög i matchen, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och fortsätter:

– Visst önskar jag att vi skulle haft fler mål framåt i matchen och då kanske framförallt i den första perioden, men där vi är just nu får vi verkligen kriga för det.

Målvakten Linus Lundin svarade för 29 räddningar och stoppade samtliga skott från Vita Hästen för den tredje nollan i MODO Hockey. En räddning som etsade sig fast på näthinnan när Lundin i slutskedet av den första perioden räddade pucken med plockhandsken efter en lång sidledsförflyttning.

– Det märks att han har stor talang och han utvecklas vidare hos oss tillsammans med målvaktstränare Magnus Helin. Han verkar trivas väldigt bra i MODO Hockey och kom direkt in bra i gruppen.

”Vi ska visa att vi är ett bra hemmalag”

Nu väntar möte mot IK Pantern i Hemvändarmatchen som spelas lördag med nedsläpp 18:00 i Fjällräven Center. De tidigare mötena mellan MODO Hockey och IK Pantern har slutat med en seger vardera för lagen där MODO Hockey vann senast på bortaplan med 0-4. Även i den matchen höll Linus Lundin nollan.

– IK Pantern är ett fysiskt spelande lag som är väldigt riviga i sitt sätt att spela. Deras styrka är att de är ett kollektiv där alla jobbar väldigt hårt. Det kommer att bli en match mellan två lag som vill ha pucken där vi ska visa att vi är ett bra hemmalag som ska göra allt för att gå segrande ur striden, kommenterar Hellkvist avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Backen Victor Aronsson är långtidsskadad. Oscar Pettersson fick en smäll i den senaste matchen och är osäker för spel mot IK Pantern.

Biljetter till matchen på modo.ebiljett.nu