Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MODO
MODO

Pär Styf inför bortamatchen mot Almtuna

10 januari 2019 15:45
Assisterande tränare Pär Styf ser fundersam ut i MODO-båset
Herr

MODO Hockey reser till Uppsala under torsdagen för att på fredag kväll möta Almtuna IS i Gränby ishall när omgång 36 spelas av HockeyAllsvenskan 2018/2019. "Farten och noggrannheten måste upp till fredagens bortamatch", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från en poäng i derbymötet mot Björklöven hemma i Fjällräven Center där det blev förlust på övertid med 2-3 efter att Björklöven kvitterat matchen sent under ordinarie tid.

– Vi är fortfarande sura och irriterade efter matchen och vår prestation, så det är en oerhörd revanschlystnad inför mötet mot Almtuna på fredag. Förhoppningen är givetvis att studsa upp igen som lag och det är det vi bestämt oss för att göra, kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf.

"Bättre noggrannhet i passningarna"

MODO Hockey möter nu Almtuna IS för fjärde och sista gången i HockeyAllsvenskan 2018/2019 där säsongens första möte var hemmapremiären där MODO Hockey vann med 4-3 innan returmötet i Uppsala slutade 2-0 till Almtuna. I lagens tredje och senaste möte vann MODO med 3-0 på hemmaplan efter att Linus Lundin hållit nollan och Ludvig Elvenes, Kalle Jellvert och Johan Eriksson var målskyttar.

– Farten och noggrannheten kommer vi framförallt att behöva lyfta för att vinna fredagens match. Genom noggrannhet i passningarna blir pucktempot också bra, besrättar Pär Styf inför matchen och avslutar:

– Vi behöver även få upp farten i spelet utan puck så att vi verkligen får igång tempot i anfallen och även lite längre anfall. Det är en sak vi pratat om inför matchen, att vi ska vara både giftigare och farligare i våra rusher och i våra lägen i anfallszon.

Läget i MODO Hockey

Victor Aronsson åker skridskor och konditionstränar men har några veckor kvar till spel. MODO är något sjukdomsdrabbat i övrigt där laget tas ut på matchdagen.

Nästa hemmamatch mot AIK på onsdag kväll

Efter MODO Hockeys resa till Uppsala för bortamatch på fredag återvänder laget till Örnsköldsvik för att möta AIK hemma i Fjällräven Center onsdag den 16 januari. Pucken släpps 19:00 - Varmt välkomna till den matchen!

Biljetter till MODO Hockey - AIK på modo.ebiljett.nu