Hemma
MODO
MODO
Borta
Vita Hästen
VIT

Två nya poäng efter straffseger mot Vita Hästen

8 februari 2019 22:00
Herr

Det blev en jämn match mellan MODO Hockey och Vita Hästen under fredagskvällen. Lagen kunde inte skiljas på efter varken tre perioder eller i förlängningen. Matchen gick till straffar och väl där kunde MODO hämta två nya poäng efter straffmål av Patrik Karlkvist och Henrik Björklund.


Precis som tidigare möten mellan lagen under säsongen, så blev fredagens match mellan MODO Hockey och Vita Hästen en jämn batalj.

Starten, det blev en avslagen historia och det var inte förän MODO Hockey fick chansen i numerärt överläge drygt halvvägs in i perioden som det lossnade något för hemmalaget.

Powerplayet som det först inte såg ut att bli något av, resulterade i en hemmaledning. Jonathan Johnson skickade en puck som var tänkt som en passning till Patrik Karlkvist, men som istället fick en konstig styrning och ställde målvaken.

Målet gav dock inte hemmalaget någon fortsatt energi och perioden slutade 1-0.

Svajig andraperiod

Den andra perioden blev sedan en böljande period där lagen turades om att byta bra chanser mellan varandra.

Hemmalaget var de som kom ut bäst och endast tre minuter in i perioden var det återigen Jonathan Johnson som var framme, för att den här gången dryga ut hemmalagets ledning till 2-0. Den här gången något snyggare än det första målet, då han påpassligt höll sig framme och dunkade in en retur.

MODO fortsatte sedan att ligga på och man var mycket nära att också göra 3-0, men både målvakten och stolpar stod i vägen.

Istället var det bortalaget som kunde reducera till 2-1 när Emil Borg lyckades styra in en turlig puck över Erik Hanses axel och in i mål. Trots bra målchanser åt båda hållen så slutade perioden 2-1.

Lagen kunde inte skiljas på efter tre perioder

Sista perioden blev inte rolig sett ur MODO-ögon. Hemmalaget kom ut energilöst och Vita Hästen var hungriga efter att ha fått vittring i den andra perioden.

Halvvägs in i perioden drog man på sig en utvisning. Och även om MODO lyckades rida ut hela det numerära underläget, så lyckades man inte stå emot. När man varit fulltaliga i sju sekunder så kunde gästande Vita Hästen kvittera till 2-2 genom Arvid Degerstedt.

Hemmalaget låg på ordentligt för att behålla alla tre poängen i slutet men lagen kunde inte skiljas på efter varken tre perioden eller förlängningen. Matchen gick till straffar och väl där kunde MODO dra det längsta strået efter två fina straffmål av Patrik Karlkvist och Henrik Björklund.

Bonuspoängen stannade alltså i Örnsköldsvik och MODO hämtade hem två nya poäng.