Hemma
MODO
MODO
Borta
Brynäs
BIF

Målfest när MODO slog Brynäs under söndagen

27 januari 2019 17:00
Dam

Det blev en riktig målfest i Fjällräven Center när MODO Hockey tog emot gästande Brynäs IF under söndagen. Efter halva matchen ledde hemmalaget med hela 5-0, vilket bäddade för en grym 6-3 seger!


MODO Hockey och Brynäs IF mötte varandra så sent som förra veckan, då blev det en jämn match som gick hela vägen till straffar. Söndagens möte lagen emellan blev dock av en helt annan karaktär där det blev en riktigt målfest i Fjällräven Center.

MODO Hockey var laget som kom ut bäst, och direkt efter matchens första tekning skapade man en riktigt bra målchans.

Sju minuter in, efter en riktigt fin MODO-period, så kom också 1-0. Michela Cava stod för en smörpassning in till Paula Bergström som fick god tid på sig att prickskjuta in matchen första mål.

Efter målet var det fortsatt MODO som förde spelet, och kort därefter fick hemmalaget chansen i numerärt överläge. Där var man dock bleka och tiden rann snabbt ut.

Fjorton minuter in i perioden så utökade MODO ledningen till 2-0 genom Olivia Carlsson. Lagkaptenen kom helt fri mot Sonja Van Der Bliek där hon enkelt placerade pucken mellan benen på målvakten.

Kort därefter rasslade det till i nätmaskorna igen när Marion Allemoz utökade ledningen till 3-0.

I slutet av perioden blev det mycket heta känslor där Brynäs också fick chansen i spel fem mot tre, men MODO höll ut bra och perioden slutade 3-0 till hemmalaget.

Målfest även i andra perioden

I den andra perioden fortsatte MODO Hockeys målproduktion. Tre och en halv minut in spelade Kaitlyn Tougas fram Michela Cava som hittade en lucka bakom Van Der Biek.

Trettio sekunder senare ringde målklockan för femte gången i matchen. Nyförvärvet Daniela Pejšová ryckte sig loss efter en tekning i försvarszon, förde pucken över hela banan innan hon sedan tryckte upp pucken i första krysset med ett riktigt klassavslut.

Halvvägs in i perioden kom dock en Brynäs-reducering. Fanny Brolin fick pucken mitt i slottet och hittade krysset bakom Klara Peslarová för 5-1.

Ett par minuter senare var det dags för ännu en Brynäs-reducering när ett lurigt skott från Erika Grahm ställde MODO-målvakten.

MODO återtog kommandot

Trots en bra avslutning på den andra perioden av Brynäs, så var det MODO som kom ut bäst i den tredje och återtog kommandot.

Man fick tidigt chansen i powerplay efter att Georoina Farman visats ut för en tripping. MODO lyckades inte göra mål där, men sju minuter in i matchens slutakt utökade Kaitlyn Tougas till en 6-2 ledning för hemmalaget.

Förre MODO-kaptenen Erika Grahm gav lite liv i matchen när hon reducerade till 6-3 med fyra minuter kvar av matchen. Men närmre än så kom man aldrig och MODO Hockey tog femte raka segern i och med slutresultatet 6-3!