Hemma
MODO
MODO
Borta
Brynäs
BIF

Björn Edlund inför helgens hemmamatch mot Brynäs

25 januari 2019 15:40
Dam

En ny hemmamatch väntar för MODO Hockeys damer, och återigen är det Brynäs som kommer på besök. Senast lagen mötte varandra var så sent som förra veckan, och då var lagen svåra att skiljas åt. "Fast vi vann på straffar senast, så känns det som att vi vill ha lite revansch och steppa upp oss ännu mer. Vi har mer att ge", säger huvudtränare Björn Edlund.


MODO Hockeys damer kommer från en bra period där man nu är uppe i fyra raka segrar. Förra helgen slog man både Leksand och SDE på bortaplan, och innan det tog man även emot Brynäs på hemmaplan. En match som gick hela vägen till straffar innan MODO kunde dra det längsta strået.

– I början var vi noggrana och stängde ner dem i mittzon. Men sen släppte vi på det och gav dem möjligheten att flytta pucken. Vi var helt enkelt mer noggranna i början av matchen. Till matchen på söndag behöver vi dra isär dem mer i försvarszon för där är de disciplinerade, säger Edlund och fortsätter:

– Vi hade många jättefarliga chanser i slottet. Men vi måste skapa ännu fler målchanser och fortsätta vara effektiva, säger han.

Slutet på grundserien och upp till bevis

Av grundserien i SDHL 2018/2019 återstår det nu bara några få matcher. Lagen har alltså ett par matcher på sig att verkligen pricka formen inför det kommande slutspelet, och tränare björn Edlund vill se att flera saker börja sitta hos sitt lag.

– Jag tycker vi har lite mer att bevisa nu inför vad som komma skall. Vi måste börja sudda ut de här lite sämre prestationerna som vi gör emellanåt, och försöka ta oss tillbaka till vårt spel och samtidigt finnas där för varandra. Pucken måste flyttas snabbare och vi måste utnyttja vår skicklighet. Jag vill se att vi jobbar hårt och att vi är närvarande i sextio minuter, avslutar Björn Edlund.

Kommande hemmamatcher

SDHL: MODO Hockey - Brynäs IF, söndagen den 27/1 klockan 15:00 i Fjällräven Center. Klicka här för mer information om biljetterna!

HockeyAllsvenskan: MODO Hockey - BIK Karlskoga, onsdagen den 30 /1 klockan 19:00 i Fjällräven Center. Klicka här för att boka biljetter till matchen!

Under onsdagen är det även gästspel i restaurangen när Lily's Burger kommer på besök. Gör det till en helkväll där du provar någon av deras fantastiska burgare för att sedan kolla på en underhållande hockeymatch.

Varmt välkommen till Fjällräven Center!