Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför onsdagens bortamatch mot Luleå/MSSK

29 januari 2019 14:40
Dam

Under onsdagen väntar ett riktigt toppmöte i SDHL när MODO Hockeys damer reser norrut för att möta Luleå/MSSK på bortaplan: "Det är alltid roligt att möta Luleå/MSSK, det går nästan att ta på och det är såna här matcher vi lever för att spela", säger Björn Edlund inför onsdagens match.


MODO Hockey kommer senast från en härlig seger på hemmaplan när man slog Brynäs med hela 6-3, men trots en stabil seger så menar huvudtränare Björn Edlund att det finns mycket att slipa på.

– Vi gjorde 5-0 mot Brynäs och då stod hela laget i båset och sa att vi inte skulle stanna av, men helt plötsligt så slutar vi att spela. Det var inget bra beteende men vi studsade tillbaka. Vi var lite besvikna efter matchen, men vi hade ett bra snack på hur vi ska blicka framåt och vad vi ska fokusera på, säger Edlund och fortsätter:

– Men vi var väldigt glada över tre viktiga poäng. Vi vill gärna ha top-två platsen inför slutspelet.

Heta matcher mot Luleå/MSSK

Tre gånger har man mött varandra den här säsongen där båda lagen tagit segrar. Nu väntar ett nytt hett rivalmöte mellan MODO Hockey och Luleå/MSSK.

– Alla matcher som vi spelat mot dem sedan de kom upp i SDHL har varit av en slutspelskaraktär, och lika fantastiskt som det är att vinna, lika förbannad är man över att förlora mot dem. Det har varit jämna matcher den här säsongen där vi dragit varannat strå. Nu ska vi se till att jämna ut matchserien här imorgon, säger Björn Edlund.

En tuff nöt att knäcka väntar alltså under onsdagen, men tränare Edlund har bra koll på vad som kommer krävas av laget för att hämta hem alla pinnar till Örnsköldsvik.

– Det kommer krävas disciplin och tålamod imorgon. Luleå/MSSK är ett spelskickligt lag och vi ska se till att trumma på och göra det obekvämt för dem. De ska få åka mycket skridskor på utsidan och transportera pucken istället för att förflytta den. Sedan måste vi försöka vara effektiva framåt och våga spela anfallshockey, säger Edlund.

Till MODO Channel

Nästa hemmamatch

Samtidigt som damerans reser norrut, så spelar herrarna på hemmaplan. BIK Karlskoga kommer på besök där vi ska visa att vi är fortsatt hemmastarka!

HockeyAllsvenskan: MODO Hockey - BIK Karlskoga, onsdagen den 30 /1 klockan 19:00 i Fjällräven Center. Klicka här för att boka biljetter till matchen!

Det är även gästspel i restaurangen när Lily's Burger kommer på besök. Gör det till en helkväll där du provar någon av deras fantastiska burgare för att sedan kolla på en underhållande hockeymatch.

Varmt välkommen till Fjällräven Center!