Hemma
MODO
MODO
Borta
HV71 J20
HV71

Strafförlust hemma mot HV71 efter stark upphämtning

16 februari 2019 14:30
Junior

Det blev en målrik och svängig historia när MODO Hockey tog emot HV71 i J20 SuperElit Top10 under lördagen, i Fjällräven Center. Det krävdes till slut övertid och straffar för att skilja lagen åt och väl där så var det gästerna som fick med sig extrapoängen efter att slutresultatet skrivits till 5-6.


MODO Hockey förlorade i tisdags hemma mot Luleå i J20 SuperElit Top10 och var ute efter revansch på sig själva när man under lördagen tog sig an HV71 hemma i Fjällräven Center. Den första perioden skulle dock bli en tråkig start på matchen för hemmalaget.

MODO Hockey hade svårt att få till något riktigt bra spel och det såg ut att vara sega ben och kroppar. När dessutom avsluten inte var de bästa så var det HV71 som kunde ta kommandot i matchen.

Halvvägs in i perioden tog gästerna ledningen med 0-1 genom Anton Heikkinen och i power play, med bara 20 sekunder kvar till periodvilan, utökade HV71 sin ledning till 0-2.

Bättre andraperiod från MODO

MODO Hockey kom ut starkare och bättre i den andra perioden och man satte initialt hög press på HV71. Det skapades flera bra chanser men effektiviteten i avsluten saknades.

Mittenperioden präglades av utvisningar åt båda håll och spelet blev sönderryckt. Utdelningen kom inte för något av lagen förrän med mindre än fem minuter kvar, då gästerna utökade till 0-3. Men knappa minuten senare kom MODO Hockeys första mål i matchen då Oscar Nordin styrde in 1-3, assisterad av Isak Sandström och Oskar Håkansson.

Målkalas tvingade matchen till övertid

Om MODO Hockey hade haft svårt med effektiviteten i de två första perioderna så skulle det bli ketchupeffekten i den tredje perioden. Drygt fyra minuter in recuderade Max Wahlgren på egen hand och bara 24 sekunder senare var det Tobias Åhströms tur att på egen göra mål för MODO. 1-3 till 3-3 på mindre än en halv minut och nu var det öppna spjäll i matchen.

Mitt i perioden tog så hemmalaget ledningen för första gången i matchen när Sebastain Walfridsson satte 4-3, framspela av Oscar Nordin och Wille Åström. Men HV71 kunde också göra mål och med två snabba mål vände man underläge till ledning, en ledning som såg ut att stå sig hela perioden ut.

Men med bara 17 sekunder kvar kom kvitteringen från MODO Hockeys sida. I spel sex mot fem så kvitterade Nicolas Müller matchen, assisterad av Max Wahlgren och Anton Gradin, och matchen gick därmed vidare.

I övertiden fick gästerna chansen i två minuter att spela fyra mot tre men MODO Hockey stod emot och det krävdes straffar för att avgöra vem som skulle ta extrapoängen. Till slut blev det gästande HV71 som drog det längsta strået och MODO Hockey fick därmed med sig en poäng från matchen.

Redan i morgon är det dags för ny match för MODO Hockey i J20 SuperElit Top10. Med start 12:00 tar MODO Hockey emot Linköping i den tionde omgången.