Hemma
MODO
MODO
Borta
Karlskrona
KHK

Björn Hellkvist inför hemmamatchen mot Karlskrona HK

13 mars 2019 11:00
Herr

Första omgången i slutspelserien är spelad och det blev förlust på bortaplan mot BIK Karlskoga. Nu vänder laget hem igen för att ta emot Karlskrona HK under torsdagen. Ett lag man mött mycket på sista tiden. "Varje match är unik, och det är en unik situation där bägge lagen måste vinna matchen. Så det kommer vara fullt krig där ute", säger tränare Björn Hellkvist inför matchen.


Den fem matcher långa slutspelserien är invigd. Första omgången blev en jämn batalj mot BIK Karlskoga där inget av lagen ville begå det första misstaget. Till slut kunde dock hemmalaget dra det längsta strået.

– Det var en tung match. Vi jobbade lite för lite och hade mycket skott utifrån. Vårt försvarsspel och backspel var dock bra, men det var små marginaler där inget av lagen skapade så där jättemycket. Såklart synd men det har vi inte tid att titta på nu. Nu gäller det att vi gör en stark offensiv insats i morgon mot KHK, säger huvudtränare Björn Hellkvist.

Fyra matcher återstår fortfarande, där spelschemat är tight med match varannan dag. För att man ska ha en chans så gäller det att ladda om snabbt och vinna alla fyra matcher.

– Nu är det bara att lägga gårdagens match bakom sig. Det är fyra vinster vi ska ha. Vi har inga val överhuvudtaget, det spelar ingen roll hur spelschemat ser ut. Nu ska vi vinna fyra matcher, säger han.

Många möten mot KHK

MODO Hockey och Karlskrona HK har mött varandra många gånger den senaste tiden och sett över hela säsongen har MODO vunnit tre av fyra möten. Men torsdagens match tror Hellkvist blir annorlunda nu när lagen möts i slutspelserien. Han hoppas också på en annan matchbild, än den vi fick se mot BIK då det var något tillknäppt spel.

– Jag hoppas verkligen inte det blir så, för det har vi inte råd med. Jag tror att vi kommer få se en rasande offensiv från oss där vi går för varje anfall, tar pucken på mål och skapar mycket kaos. Vi har liksom ingenting att förlora, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– Skulle vi inte lyckas med delmålsättningen att inte gå vidare från det här så händer liksom ingenting. Men skulle vi lyckas så öppnas istället portarna till nästa utmaning. Så nu är det bara att gå för det och inte vara rädd för uppgiften, säger han.

Men för att lyckas gå vidare så krävs det att man gör mål, något man inte lyckades med mot Karlskoga.

– Nyckeln blir att göra mål. Framförallt måste vi skapa mer tryck på kassen med våra gubbar. Det gäller för oss att trycka på gasen för att lyckas med det här.

Att få kliva ut inför hemmapubliken i en sådan här viktig match, det ser han också som inspirerande.

– Jag hoppas att det blir mycket publik för vi har en god chans fortfarande. Kanske inte på pappret, men i praktiken har vi det fortfarande i egna händer och gör vi det vi ska så finns det goda förutsättningar. Även om det inte blir lätt. Det blir en rolig kväll i morgon om vi gör något bra utav det, avslutar Björn Hellkvist.

Biljetter till matchen

Nu väntar den första hemmamatchen i Slutspelsserien och du behövs på plats i Fjällräven Center där vi tillsammans ska ta tre poäng! På torsdag kommer Karlskrona HK på besök och vi har fortsatt prisvärda biljetter för ungdomar, pensionärer och familjer.

Läs mer här: Biljettinformation till torsdagens hemmamatch.