Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Skellefteå
SKE

Tung förlust i första kvartsfinalen för MODO

28 mars 2019 21:03
Junior

Det blev en tung inledning på kvartsfinalen i J18-slutspelet mot Skellefteå, det stod klart efter att MODO Hockey förlorat hemma i Fjällräven Center med 2-6 efter periodsiffrorna 0-1, 1-4, 1-1.


MODO Hockey startade upp kvartsfinalserien mot Skellefteå i J18-slutspelet under torsdagskvällen, detta med en hemmamatch i Fjällräven Center. Skellefteå har varit ett av norra seriens bästa lag och en tuff uppgift väntade för MODO Hockey i jakten på en semifinalplats nästa helg.

Den första perioden böljade fram och tillbaka och de båda lagen skapade flera bra chanser vardera. De hetaste lägena hade gästerna men MODO Hockey stod emot bra och Marcus Nygren stod för några riktigt fina räddningar under den första perioden.

Till slut kunde dock inte MODO hålla emot längre, då Skellefteå i power play gjorde 1-0. MODO hade kontroll på pucken men en misslyckad rensning friställde en Skellefteåspelare och då kunde Nygren inte längre hålla nollan intakt.

Skellefteå effektiva i andra perioden

Direkt i inledningen på första perioden hade MODO ett par bra chanser till kvitteringen, bland annat ett jätteläge efter dryga minuten men skottet från nära håll satt mitt i magen på Skellefteås målvakt.

Skellefteå å sin sida hade också en del chanser och i spelet i power play var gästerna i det närmaste kliniska. I den spelformen, drygt sex minuter in i perioden, gjorde man 0-2 efter att man spelat runt MODO Hockeys box och avslutet från högerkanten kunde Nygren inte göra något åt.

Hoppet för MODO tändes bara minuten senare då Joel Wahlgren på egen hand drev upp efter högerkanten och med ett avslut som gick via Skellefteås målvakt så lyckades han få in pucken i mål för 1-2. Assistpoängen på målet gick till Wictor Åhström.

Med glädjen blev kortvarig och med ett nytt mål i power play så gjorde gästerna 1-3 efter 11:05 och av bara farten gjorde de även 1-4 och 1-5 under den andra perioden, de två målen i spel fem mot fem.

Skellefteå höll undan utan problem

MODO Hockey gav det ett försök i inledningen av tredje perioden för att komma närmare men Skellefteå kunde ganska enkelt hålla MODO på utsidan och tillät inte MODO att sätta något större tryck i anfallszon.

11:52 utökade Skellefteå till 1-6 men bara 19 sekunder senare reducerade MODO Hockey till 2-6 när Willy Norbergs distansskott från vänsterkanten hittade bortre krysset bakom Skellefteås målvakt.

Till slut blev det förlust för MODO Hockey med 2-6 och det innebär att MODO Hockey behöver vinna två matcher borta mot Skellefteå nu under helgen. Match två i matchserien spelas på lördag och en eventuell tredje match spelas på söndag.