Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Skellefteå
SKE

Emil Svelander inför torsdagens hemmamatch mot Skellefteå

27 mars 2019 13:39
Junior

Under torsdagen inleds kvartsfinalerna i SM-slutspelet för MODO Hockeys J18. Där ställs man mot Skellefteå AIK och laget är laddade inför uppgiften på hemmaplan: "Vi kommer från en härlig åttondelsfinal mot Luleå där det blev seger i de sista två hemmamatcherna, så det känns jättebra, säger huvudtränare Emil Svelander.


MODO Hockey kommer från en härlig åttondelsfinal mot Luleå Hockey. Matchserien gick till tre matcher där MODO, efter en svag insats på bortaplan, vann båda matcherna på hemmaplan.

– Vi startade inte särskilt bra och matchen uppe i Luleå var en riktig plattmatch. Så vi kollade igenom förberedelserna och kände att det inte var tillräckligt bra. Utifrån det var det otroligt starkt att komma tillbaka och göra två riktigt bra matcher både lördag och söndag på hemmaplan. Att ligga under med 1-0 i matcher är inte lätt när det är bäst av tre, säger en nöjd Emil Svelander.

I kvartsfinalen väntar Skellefteå AIK, och nu inleder man på hemmaplan. Något som Svelander ser positivt på.

– Jag ser det som en fördel att börja på hemmaplan. Nu kan vi ta kommando här där vi kommer från två riktigt bra hemmamatcher, med bra energi och mycket folk på läktaren. Nu har vi chansen att ta ledningen med 1-0 i matcher på hemmaplan, och det ska vi göra.

Två underhållande lag

Inför åttondelsfinalen pratade huvudtränaren om att det skulle bli oerhört mycket kamp på isen. Mot Skellefteå AIK tror han att samma nycklar kommer bli viktiga, men att publiken kan få se en lite annan matchbild.

– Skellefteå är ett hårt arbetande lag, precis som vi kommer att vara. Båda lagen åker mycket skridskor och vill vara konstruktiva med pucken, så jag tror att vi kommer få se en hög kvalité på matchen och en underhållande hockeymatch, säger Svelander.

Svelander pekar flera nycklar från förra matchserien, att ta med sig till torsdagens match.

– Kampnivån vi hade under lördagen och söndagen ska vi ta med oss. Vi jobbade hårdare än motståndarna, vann mycket närkamper och spelade fysiskt. Spelet i anfalsszon tycker jag också att vi kan ta med oss. Vi fick många långa anfall, kunde jobba ner motståndarna och trötta ner dem på den vägen. Det är två nycklar som jag tror kommer bli viktiga, säger han.

Till MODO Channel