Hemma
Luleå
LHF
Borta
MODO
MODO

MODO klara för J20-kvartsfinal

24 mars 2019 15:23
Junior

MODO Hockey är klara för kvartsfinal i J20-slutspelet! Detta efter att man vunnit den tredje och avgörande matchen borta mot Luleå med 5-1, efter att man vunnit de båda sista perioderna med 2-0.


En vinst var, båda klara sådana, det var förutsättningen inför den tredje och direkt avgörande matchen i åttondelsfinalen mellan Luleå och MODO uppe i Luleå på söndagseftermiddagen.

Det blev MODO Hockey som började matchen bäst och den första periodens första mål kom från gästernas sida när Max Tjernström i power play skickade in en retur efter att målvakten inte kunnat hålla Oscar Petterssons skott.

Men Luleå skulle komma tillbaka målmässigt i perioden, med drygt två minuter kvar och det gjorde man efter att MODO tappat en man och missat markeringen på målskytten.

MODO dominerade andraperioden

Det rådde ingen tvivel om vilket lag som var det bästa i andra perioden. MODO Hockey kom ut hårt och förde spelet långa stunder. Man skapade flera bra chanser och de få gånger Luleå kom till avslut fanns Lucas Jägbring i målet och spelade stort och enkelt.

I slutet av perioden skulle MODO också få utdelning för sitt fina spel och 1-2 gjorde Alexander Popovic med 15:32 på klockan. Povoic fick pucken av Lukas Wernblom och Victor Berglund och vinkelskottet satt fint vid bortre stolpen.

Knappt tre minuter senare höll sig Oscar Pettersson framme och gjorde 1-3 då han mitt i slottet fick ett fint instick från bakom mål av Tobias Åhström och Nicolas Müller. Petterssons skott letade sig in bakom målvakten och MODO hade med det med sig två måls ledning efter 40 spelade minuter.

Luleå försökte men MODO höll undan

Den tredje perioden inleddes med att Luleå, lite på chans, gick hårt framåt och satte MODO i en position där man fick jobba för att slå ifrån sig. Men när MODO kommit över den värsta pressen så kunde man relativ enkelt manövrera ut Luleå.

Hemmalagets bästa chans till en reducering var ett friläge efter knappt åtta minuter spelade av perioden, men Lucas Jägbring stod för en magisk plockhandskräddning.

Luleå fortsatte chansa och flyttade upp spelare högt i banan, men MODO behöll lugnet och med 16:40 på klockan så utökade MODO ledningen till 1-4 då Tom Hedberg satte pucken, framspelad av Anton Gradin och Lukas Wernblom.

Målet stängde matchen och Luleås eventuella hopp man hade släcktes för gott när Tobias Åhström skickade in 1-5 helt fri framför mål, passningen fick han från Anton Gradin.

MODO Hockey är därmed klara för kvartsfinal i J20-slutspelet, vilka som blir MODO Hockeys motståndare där bestäms under söndagen och det kommer att meddelas så fort det blir klart.

Örebro valde MODO.