Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Almtuna
AIS

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch

8 oktober 2019 15:05
Herr

MODO Hockey spelar hemmamatch på onsdags kväll när Almtuna IS kommer på besök och nedsläpp sker 19:00. "Vi är ett offensivt starkt lag men kan inte spela så när vi spenderar 15-20 minuter per match med en man mindre på isen, så där krävs bättring", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockey har spelat två bortamatcher på rad där båda slutat med förluster mot Timrå respektive Västerås.

– Knackiga starter under två tuffa bortamatcher där vi ändå har gett oss själva möjligheten i slutet av matcherna trots dumma utvsiningar. Vi har gjort goda försök att komma tillbaka men vi är så klart besvikna över resultaten och även till viss del prestationerna, sammanfattar Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi har sedan dess haft möten i grupp, individuellt samt att vi tittat på video där det krävs en större hotbild mot kassen i powerplay. Sen har vi pratat om varför vi spelar ishockey med att vi älskar sporten och spelar för oss själva. Sen spelar vi för MODO och för Örnsköldsvik och ska inte bry oss om vad andra eventuellt skriver och tycker om oss negativt i sociala medier.

Tolv mål framåt under senaste två hemmamatcherna

MODO Hockeys två senaste matchen på hemmais har slutade 7-1 mot Mora IK innan Karlskrona HK besegrades med 5-1 i den senaste hemmamatchen. Nu väntar möte mot Almtuna IS som besöker Örnsköldsvik och Fjällräven Center på onsdag för nedsläpp 19:00.

– I de två senaste hemmamatcherna har vi spelat en bra ishockey och flyttat pucken snabbt där vi kommit med fart samt återerövrat puckarna i anfallszonen. Då är vi ett svårt lag att möta och mot Almtuna vill jag se ett bra passningsspel och att vi spelar med bra tålamod. Vi ska vara med och avgöra matchen i den tredje perioden. Det handlar om att skaffa sig ett gott utgångsläge och det kan även handla om att till exempel inte ta onödiga utvsingar, avslutar Hellkvist.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Erik Hanses tränar efter sjukdom men är inte aktuell för spel i matchen. Alla andra spelare finns tillgängliga för spel och förändringar är att vänta i formationerna.

Förköp biljetter till matchen

Det enklaste och billigaste sättet att skaffa biljetter inför match är att besöka något av våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd eller köpa biljett på modo.ebiljett.nu. Välkommen till Fjällräven Center där pucken släpps 19:00!