Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MoDo
MoDo

Hellkvist inför bortamatchen mot Kristianstad

10 oktober 2019 15:20
Björn Hellkvist i båset på bortaplan
Herr

MODO Hockeys nästa match i HockeyAllsvenskan 2019/2020 spelas på bortaplan där laget reser söderut för att på fredag kväll möta Kristianstad i omgång 9. "Det gäller att tagga på helt och inte acceptera någonting annat än seger i matchen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockey kommer senast från en seger i onsdagens hemmamatch mot Almtuna som slutade 5-0. Linus Lundin höll nollan medan Mathias From, Henrik Björklund, Linus Pettersson och Mattias Norlinder blev målskyttar i matchen. Segern var MODO Hockeys tredje raka trepoängare på hemmaplan.

– Vi gör fem mål framåt vilket är positivt, vi tar tre poäng och Linus Lundin fick hålla nollan. Sen är det klart att i takt med att vi kände att vi var det bättre laget inte spelar lika fokuserat och jag gillar inte uppträdandet där vi är nonchalanta och gör frånsteg från vår spelmodell. Det har vi tittat närmare på genom video och har även tränat på det under dagens isträning, kommenterar Björn Hellkvist till MODO Channel och specificerar:

– Idag (torsdag) var det fokus på hur vi ska vända spelet och vilka ytor vi vill hitta för att komma in i anfallszonen, spelet utan puck tränade vi också på gällande hur vi ska stänga ner motståndarnas anfall.

"Bedömer att vi hittat en center av klass"

Adam Tambellini presenterades av MODO Hockey under torsdag förmiddag där centern kommer från spel i AHL under de fyra senaste säsongerna.

Läs pressmeddelandet om Adam Tambellini

– Vi har sökt en center av klass och vi bedömer nu att vi hittat den spelaren i Adam Tambellini. Han är skicklig i spelet med och utan puck där han kan fördela puckarna samtidigt som han har ett bra skott. Han är även rörlig på rören trots sin storlek där han är 193cm lång. Det är en omställningsperiod att spela på en större is från en mindre, men offensiven brukar inte vara problemen där utan snarare att täcka av den större ytan defensivt, kommenterar Hellkvist till MODO Channel.

Nu väntar första mötet mot Kristianstad i HockeyAllsvenskan 2019/2020 när MODO under fredagen reser söderut för matchen som har nedsläpp 19:00. Kristanstad ligger på tionde plats i den HockeyAllsvenska tabellen med 11 inspelade poäng på åtta matcher, lika många som MODO Hockey.

– Det är ett strukturerat och välcoachat lag där de är duktiga på att genomföra sin gameplan. De släpper inte till många chanser då de spelar tight defensivt så för oss gäller det att ta de chanser som ges och vara fokuserade i avsluten, säger Hellkvist avslutningsvis.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Erik Hanses är tillbaka i matchtruppen efter en tids frånvaro och reser med till Kristianstad. Nyförvärvet Adam Tambellini ansluter i början av nästa vecka.

Nästa hemmamatch onsdag 16 oktober

Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 16 oktober då Vita Hästen kommer på besök. MODO Hockey har nu 17-2 på de tre senaste hemmamatcherna och vi vill ha dig på plats under nästa hemmamatch där du förköper biljetter hos våra ombud eller på modo.ebiljett.nu. Varmt välkommen på match!