Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Ny fem-etta för MODO på hemmaplan

16 oktober 2019 22:08
Herr

MODO Hockey besegrade Vita Hästen på hemmaplan för tredje raka segern i HockeyAllsvenskan. Efter en 3-0-ledning i första perioden slutade matchen till sist 5-1 där målskyttar för MODO Hockey var Jonathan Johnson, Tom Hedberg, Joakim Hagelin, Kim Rosdahl och Henrik Björklund.


I omgång tio av HockeyAllsvenskan möttes MODO Hockey och Vita Hästen i Fjällräven Center där gästerna drabbades av en utvisning omgående. MODO Hockey skapade inga riktigt farliga chanser i det numerära överläget, men hade stort puckinnehav i den första halvan av den inledande perioden. MODO tog också ledningen i matchen och det efter 10:28 när Tom Hedberg sköt ett skott och Jonathan Johnson slog in returen för sitt femte mål för säsongen och 1-0 i matchen.

MODO hade bud på ytterligare mål och efter 15:14 kom 2-0 efter mycket vackert förarbete. Linus Pettersson avancerade in i banan från högt till vänster och hittade Tom Hedberg med en passning över centrallinjen. Hedberg sköt direkt för sitt första mål den här säsongen. Innan perioden var över skulle även 3-0 komma och det i powerplay när Joakim Hagelin stod på rätt plats framför kassen för att skjuta sitt första mål den här säsongen. Skotten i den första perioden slutade 10-1.

Ytterligare mål i PP - Björklund nätade igen

Den andra perioden startade med att MODO Hockey klarade spel i boxplay innan Vita Hästen reducerade matchen efter 6:59. Simon Krekula kom helt fri mot Linus Lundin och sköt pucken i nät lågt på stötsidan för 3-1 i matchen. Men innan den andra perioden var över skulle ytterligare ett mål i powerplay komma för hemmalaget när Kim Rosdahl nätade för andra matchen i rad. Från nära håll styrde Rosdahl in 4-1 med klockan på 18:40. Assist till Tom Hedberg, hans tredje poäng i matchen, och Mathias From. Skotten i andra 3-5.

I den tredje perioden var det Vita Hästen som satsade allt på ett kort och skapade flest chanser offensivt i inledningen. MODO kom i två mot noll-läge, fyra mot ett och det svängde friskt fram och tillbaka med chanser i matchen innan slutligen 5-1 kom för hemmalaget. Efter 13:25 kom MODO med bra fart in i anfallszonen, Magnus Häggström släppte pucken till Henrik Björklund som pricksköt sitt sjunde mål för säsongen från höger tekningscirkel. Det blev även slutresultatet i matchen där MODO Hockey tog fjärde raka hemmasegern.

Nästa hemmamatch - Oktoberfest 25 oktober

Nu väntar två raka bortamatcher för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan innan laget vänder tillbaka till Fjällräven Center. Fredagen den 25 oktober kommer BIK Karlskoga på besök där temat för kvällen är Oktoberfest. Det innebär After Work från 16:00, livemusik på efterfest i entréhallen och en frejdig stämning i hela arenan. Boka dina biljetter redan nu och festa med oss i Fjällräven Center!

Biljetter på modo.ebiljett.nu