Hemma
AIK
AIK
Borta
MODO
MODO

MODO vann efter stark förstaperiod

19 oktober 2019 17:51
Herr

MODO Hockey kom till match mot AIK på Hovet och man gjorde det med besked. Ledning med 4-0 efter första perioden blev till slut en säker seger med 5-0 inför ett helt fantastiskt bortafölje. MODO Hockeys målskyttar i matchen var Joakim Hagelin, Patrik Karlkvist, Adam Tambellini, Mattias Norlinder och Fredrik Olofsson.


MODO Hockey kom ut och skapade en flygande start på bortaplan, inför en magnifik MODO-klack på Hovet, när det under lördagseftermiddagen var AIK som stod för motståndet.

MODO ägde de första minuterna och redan efter 2:29 spelat så gav Joakim Hagelin MODO Hockey ledningen efter en vacker passning av Linus Pettersson. När vi är inne på vackra passningar så måste vi också prata om Tom Hedbergs förarbete till MODO Hockeys andra mål där han helt friställde Patrik Karlkvist som tryckte upp 0-2 i krysset.

Tambellini i fokus i slutet av första

MODO hade verkligen en magnifik förstaperiod mot AIK och med 15:26 på klockan gjorde Adam Tambellini sitt första mål i MODO-dressen, när han från nära håll tryckte in 0-3. Passningsläggare Karlkvist var snabbt framme och plockade åt sig pucken efter målet.

MODO var inte klara för perioden utan Mattias Norlinder sköt, med sin nya klubba, in 0-4 med knappt tre minuter kvar av perioden.

Adam Tambellini blev inte bara målskytt i perioden, han fick också 5+20 minuters utvisning med 29 sekunder kvar av första perioden.

Lundin med jätteräddning i mittperioden

AIK hade chansen i inledningen av andra perioden att ta sig in i matchen, när man hade tre minuter fem mot fyra, men MODO Hockey spelade ett fantastiskt boxplay och stod emot. Perioden var jämnare än den första och AIK hade en riktigt fin målchans då man kom två mot noll, men Linus Lundin stod för en spektakulär räddning och såg till att AIK var fortsatt mållösa.

Ett mål föll i mittenperioden. Med 11:55 på klockan sågade sig Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson fram genom AIK-försvaret och Olofssons avslut smet in mellan benen på AIK:s målvakt.

MODO höll undan till seger

Den sista perioden blev en rätt avslagen historia där MODO Hockey hade det mesta av spelet och man skapade också de hetaste chanserna. Men något mål föll inte i sista perioden och MODO Hockey höll undan till seger med 5-0.

Nu är det ny bortamatch på onsdag då MODO Hockey är i Tingsryd för match men sedan vänder man hemåt för fredagens match mot BIK Karlskoga då det också är Oktoberfest i Fjällräven Center. Det innebär After Work från 16:00, livemusik på efterfest i entréhallen och en frejdig stämning i hela arenan. Boka dina biljetter redan nu och festa med oss i Fjällräven Center!

Biljetter på modo.ebiljett.nu