Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför bortamatchen mot Vita Hästen

19 november 2019 14:00
Herr

MODO Hockey reser till Norrköping för match på onsdag kväll i HockeyAllsvenskan. Vita Hästen står för motståndet i omgång 22. "Det var en välbehövlig ledighet i helgen där vi följt upp med bra träningar", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från seger i fredagens hemmamatch mot Kristianstad som slutade 3-1 efter att Adam Tambellini svarat för det matchavgörandet målet i powerplay. Det innebar att laget tog fyra av fyra möjliga segrar på de fyra raka hemmamatcherna som spelades.

– Det var en okej insats i en match som inte gick i det högsta tempot. Det passade dem bättre och de lyckades med att få oss för mycket på utsidan i offensiv zon. Vi ska vara glada över de tre poängen vi fick och sett över 60 minuter var det inte en av våra bästa insatser, sammanfattar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.

"Ett lag som spelar i hög fart"

Inför bortamatchen mot Vita Hästen har MODO Hockey nu tolv raka matcher med trepoängare. Säsongens första möte mot Vita Hästen slutade 5-1 i Fjällräven Center efter att MODO tagit en 3-0-ledning i den första perioden.

– Det var en av de tuffaste matcherna vi haft på hemmaplan där vi hade maximal utdening i den första perioden där vi fick en tidig ledning. De är ett lag som spelar i hög fart, aggresivt och ganska rolig hockey och de har förändrat ganska mycket i sitt spel sedan Sabel kom in, kommenterar Björn Hellkvist och utvecklar:

– De har ändrat arbets-etiska saker och spelar rakare med snabbare spelvändningar och inte med så mycket krusiduller längre.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Kim Rosdahl är borta från spel den närmsta tiden. Fredrik Olofsson klev av matchen senast men har tränat för fullt och är aktuell för matchen i Norrköping. Oliver Dackell åkte inte med bussen, laget tas ut på matchdagen.

Hockeyfredag mot AIK - Debut för tredjetröjan

På fredag den 22 november är det åter igen dags för Hockeyfredag - After Work från 16:00 och Efterfest i Guldbaren med bandet No Comments som direkt efter slutsignalen ser till att festen fortsätter på Sveriges största mötesplats.

Det är dessutom premiär för MOOD Hockeys tredjetröja som är en identisk kopia av den tröja MODO hade vid första SM-guldet 1979. Souvenirshoppen kommer ha mängder av nyheter för matchen och spelarna kommer vara väl uppklädda i den nygamla matchtröjan. Förköp dina biljetter hos våra biljettombud eller på modo.ebiljett.nu.