Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför bortamatchen mot Almtuna

26 november 2019 13:55
Hellkvist i båset mot Karlskrona
Herr

MODO Hockey reste från Karlskrona till Uppsala för att nu spela andra raka bortamatchen på tre dagar. Almtuna står för motståndet i Gränbyhallen. "Jag tycker att Almtuna spelar mer som ett lag den här säsongen är tidigare där de försvarar målet bra och täcker många skott", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från en övertygande seger mot Karlskrona HK på bortaplan där laget vann med 2-5 under söndag eftermiddag. MODO tog ledningen i slutet av den första perioden, när Mathias From svarade för ett vackert mål, och släppte sedan aldrig greppet om matchen.

– Målet var en fin individuell prestation, men det var många som var delaktiga när vi vann en tekning i anfallszon och sedan systematisk flyttad fram pucken till det var rätt spelare på rätt plats, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och konstaterar:

– Matchen mot Karlskrona var som helhet en jättebra bortamatch där jag är supernöjd med insatsen över hela banan. Vi gör en bra match såväl offensivt som defensivt.

"Det gäller att ha tålamod"

Nästa utmaning för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan 2019/2020 är på tisdag kväll i Gränbyhallen där Almtuna IS står för motståndet. Almtuna är inne i en tyngre period och kommer till spel med tre raka förluster där den senaste matchen mot Mora slutade 5-6 efter en match med många ansikten. MODO Hocket och Almtuna har mötts en gång tidigare den här säsongen, MODO vann hemmamatchen i omgång åtta med 5-0 efter bland annat två mål från Henrik Björklund.

– Vi har tränat på som vanligt efter den senaste matchen där vi egentligen inte sagt så mycket mer än att vi gjorde en riktigt bra match. Nu i eftermiddag kommer vi titta på video inför nedsläpp mot Almtuna, kommenterar Björn Hellkvist och avslutar:

– Vi kommer att ha mycket puck i matchen så det gäller för oss att ha tålamod och att gnugga på även om vi inte får utdelning direkt. Det blir en balans mellan tålamod med pucken samtidigt som vi alltid vill driva på mål och lägga mycket på kassen för att skapa oreda.

Läget i MODO Hockey

William Wallinder och Joel Wahlgren har rest ner till Uppsala och kommer att vara med i laget. Precis som i den senaste matchen kommer inte Kim Rosdahl till spel på grund av sin skada. Oliver Dackell är utlånad till Graz medan Albin Eriksson är åter i Skellefteå efter avslutat lån.

Hockeyfredag på hemmaplan

Efter bortaresan är det åter hemmamatch och full fart i Fjällräven Center. Välkommen till fredagens möte mot Tingsryd där vi bjuder in till Hockeyfredag med AW och Efterfest i entréhallen. Biljetter förköper du hos våra ombud samt på modo.ebiljett.nu