Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch

4 december 2019 08:40
Herr

På onsdag kväll i Fjällräven Center tar MODO Hockey emot Västervik för match i HockeyAllsvenskan 2019/2020. Mötet i omgång 27 är det tredje för säsongen mellan lagen. "Vi måste ha fokus på vårt egen passningsspel och positionsspel. Har vi det skapar vi goda förutsättningar för att vinna matchen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust på bortaplan mot BIK Karlskoga där matchen slutade hela 7-0 till hemmalaget, vilket naturligtvis var säsongens i särklass största förlust sett till slutresultatet.

– Det man aldrig kan blunda för är slutresultatet där det inte är acceptabelt och aldrig får hända, det är alla medvetna om. Det svåra för mig är att lägga en analys på matchen som inte är känslostyrd och det tycker jag nu att jag har lyckats med, kommenterar Björn Hellkvist och utvecklar:

– Det landar i att vi nästan har en för stor tro på systemet vi spelar där vi har mycket puck, många avslut och systemet tillåter oss att ha bra backcheck och forecheck. Men det krävs även att alla kopplar på det egna ansvaret och vinner viktiga man-man-situationer och det gjorde vi inte under matchen mot Karlskoga. Sen är det inte samma sak att skapa målchanser som att göra mål.

"Har visat bra karaktär i tidgare mötena"

För MODO Hockeys del gäller det nu att fortsätta den fina trenden på hemmaplan med tagna trepoängare. Västervik kommer på besök för match på onsdag kväll och lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen. Det första mötet var premiärmatchen i Fjällräven Center där Västervik vann med 3-4 efter övertid innan mötet i omgång 14 blev en magnifik vändning av MODO Hockey från underläge till seger med 4-5 på bortaplan.

– Det har inte varit jättebra ishockeymatcher i tidigare möten, men vi har visat bra karaktär och tagit oss ur kjrångliga situationer som vi själva har satt oss i. Förhoppningen inför onsdagens match är att vi inte ska behöva göra det då vi inte vill hamna i den typen av situationer, kommenterar Hellkvist avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Kim Rosdahl och Anton Öhman kommer inte att spela matchen på grund av skador. Anton Karlström kommer att vara i laguppställningen från start i matchen medan Linus Pettersson kommer träna med herrlaget men spela med J20 den närmaste tiden.

Till MODO Channel

Smidigast tillvägagångssätt - Förköp dina biljetter

Vill du köpa biljetter till enstaka matcher är det klart smidigaste sättet att förköpa biljetter via Internet och modo.ebiljett.nu eller via något av våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd.

Biljettkassan är öppen matchdag, två timmar innan matchstart. Ett starkt tips för att undvika kö vid arenan i samband med match är att förköpa din biljett. Tänk även på att serviceavgift på 50kr per biljett tillkommer vid köp i Fjällräven Center på matchdag i luckan.

Varmt välkommen på match i Fjällräven Center!