Hemma
Timrå
TIK
Borta
MODO
MODO

Tre poäng efter stark insats mot Timrå på bortaplan

20 december 2019 22:50
Herr

MODO Hockey kunde åka hem med samtliga tre poäng efter seger i fredagskvällens möte mot Timrå IK på bortaplan. Matchen slutade 2-4 efter att MODO kämpat heroiskt i den sista perioden. Målskyttar i matchen var Adam Tambellini, Jonathan Johnson, Tom Hedberg och Patrik Karlkvist.


MODO Hockey startade matchen med två raka utvisningar vilket innebar att Timrå skapade flest farligheter, sånär som på Jonathan Johnsons stolpskott, men det var sedan gästande MODO som tog ledningen i matchen. Efter aggresivt spel i boxplay fick MODO Hockey sedan chansen i powerplay och spel fem mot tre där Adam Tambellini pricksköt in 0-1 från blålinjen bakom en skymd Victor Brattström i Timrå-kassen. Patrick Karlkvist försökte sedan överlista Brattström på straffslag med dryga minuten kvar av perioden, men Brattström fick handsken på pucken. Målet till 0-1 efter 16:20 blev periodens enda där slutsignalen innebar ett rejält tumult då det var ett prestigefyllt möte mellan lagen, precis som vanligt.

Målrik och händelserik andraperiod

Den andra perioden blev minst sagt händelserik. MODO Hockey fick ytterligare ett straffslag där Johan Forsberg försök räddades av Brattström. MODO Hockey utökade sedan ledningen till 0-2 efter en kanonad av skott där Jonathan Johnson var framme på den andra returen för att raka in mål nummer 17 för säsongen. Otursminuter följde efter det för MODO när Timrå först reducerade i powerplay genom mål av Albin Lundin innan kvitteringen även kom då Filip Lander styrde in ett skott för 2-2 efter 11:08.

I det här läget av matchen hade Timrå klar medvind där MODO kunde bromsa ner hemmalagets framfart. När endast 12 sekunder återstod av perioden kom så ett ytterst viktigt mål för MODO Hockey som återstog ledningen genom 2-3 av Tom Hedberg. En bakotpassning från Patrik Karlkvist och ett "tyst" skott från Hedberg sökte sig direkt in bakom en skymd timrå-keeper och 2-3 stod på tavlan efter 14-6 i skottstatistik i den andra perioden.

Heroiskt kämpande MODO fixade tre poäng

I den tredje perioden var det Timrå som jagade kvittering i matchen och skapade chans på chans genom främst spel i powerplay. MODO spelade enormt uppoffrande och boxplay-spelarna täckte skott och kämpade stenhårt för att hjälpa Linus Lundin mellan stolparna. Med klockan på 18:18 kom sedan det definitiva matchavgörandet när Patrik Karlkvist pricksköt 2-4-målet i öppen kasse efter hårt slit för att Timrå inte skulle få igenom skott. Målet var Karlkvist 17 för säsongen och spikade slutresultatet. Seger och tre poäng till MODO Hockey i lagens andra möte för säsongen.

Inför kvällens möte målades en kamp i kampen upp mellan Timrås Jonathan Dahlén och MODO Hockeys Jonathan Johnson. Båda hade lika många poäng för delad ledning i HockeyAllsvenskan poängliga inför matchen men efter matchen har Johnson nu ensam ledning med 48 poäng (17+31) efter tre poäng genom ett mål och två assist i matchen.

Snart lapp på luckan i returmötet

MODO Hockey och Timrå IK drabbar samman nästa gång den 29 december när lagen för första gången den här säsongen möts i Fjällräven Center. Sittplats är helt slutsålt och det återstår under 200 ståplatsbiljetter till hemmastå. Missa inte festen och chansen att vara med på ett helt fullsatt derby i mellandagarna.

Biljetter finns på modo.ebiljett.nu