Hemma
Västerås
VIK
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför mötet mot Västerås

26 december 2019 15:35
Tobias Enström på bortaplan mot Västerås
Herr

MODO Hockey startar om efter juluppehållet med bortamatch mot Västerås fredag den 27 december. "Vi räknar med att Västerås kommer att komma ut hårt och forechecka högt på oss och det gäller att vi är beredda på det", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey avslutade på bästa sätt innan juluppehållet med seger på bortaplan mot Timrå IK i västernorrlandsderbyt. Matchen slutade 2-4 där MODO Hockey höll undan med 2-3-ledning i den tredje perioden innan Patrik Karlkvist sköt matchens sista mål i öppen kasse och säkrade segern. MODO Hockey ligger för tillfället på tredje plats i tabellen med 66 inspelade poäng på 31 matcher.

– I matchen mot Timrå hade vi bra fokus i under 60 minuter och spelade bra i special teams där Timrå i stort sett inte skapade några farliga målchanser i spel fem mot fem, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och utvecklar:

– De lyckades göra ett mål i fem mot fem-spelet på ett slumpartat sätt, men det är sådant som händer i hockey och ingenting för oss att hänga upp sig på. Som helhet är vi nöjda med den prestationen.

"Spelar en ganska tung och rejäl hockey"

MODO Hockey har två matcher att spela i mellandagarna innan 2019 blir 2020 och den första utmaningen väntar i Västerås. Fredag den 27 december släpps pucken 19:00 i ABB Arena Nord när MODO Hockey och Västerås drabbar samman för tredje gången den här säsongen. Första mötet i omgång 7 av HockeyAllsvenskan 2019/2020 slutade med seger för Västerås med 3-1 innan MODO Hockey revanscherade sig i omgång 20 och vann med 7-3 hemma i Fjällräven Center.

Västerås har spelat in 59 poäng och ligger inför matchen på femte plats i tabellen. De senaste tiden har Västerås haft hela nio raka segrar innan de två senaste matcherna har slutat med förluster mot Södertälje respektive Karlskrona.

– Under egentligen hela tiden jag varit i MODO har vi haft svårt för Västerås på bortaplan. De spelar en ganska tung och rejäl hockey på hemmaplan där vi måste stå upp för det och inte ge energi till dem genom att slå bort passningar, kommenterar Björn Hellkvist avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Mattias Norlinder spelar JVM i Tjeckien, Adam Tambellini representerar Kanada i Spengler Cup och Joakim Hagelin är fortfarande dag för dag med sin skada. Tommy Enström är sjuk och är heller inte med till bortamatchen.

Lapp på luckan i hemmamatchen mot Timrå

Inför matchen i Fjällräven Center den den 29 december vibrerar luften av förväntan och det är just nu helt slutsålt till mötet mellan MODO Hockey och Timrå IK där nedsläpp sker 15:00. Fredagen den 27 december kommer eventuella återköp på ståplats att läggas ut på modo.ebiljett.nu - Håll ögonen öppna under fredag förmiddag då vi kommunicerar ut hur många platser det handlar om samt när biljettsläppet sker. Samtliga sittplatser och restaurangplatser är sedan länge slutsålda.