Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför lördagens bortamatch mot Västervik

24 januari 2020 15:45
Herr

Omgång 40 står på schemat i HockeyAllsvenskan 2019/2020 när MODO Hockey reser till Västervik för match på lördag kväll med nedsläpp 18:00. "Vi börjar att hitta tillbaka till farten vi hade i höstas under den period när vi vann mycket matcher och det är härligt att se", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från seger på hemmaplan i toppmötet mot BIK Karlskoga. Matchen slutade 4-2 efter mål från Johan Forsberg, Fredrik Olofsson, Kim Rosdahl och Patrik Karlkvist.

– Prestationen sett över 60 minuter är väldigt bra i den senaste matchen. Det är enstaka byten som är lite sämre, men det positiva med den situationen är att vi håller det till just enstaka byten och att vi lyckas bryta de trenderna i matchen och i stort sett aldrig ge bort momentum till motståndarna, kommenterar Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter genom att svara på frågan hur nyförvärvet Nikoali Belov skötte sig i sin debut för MODO Hockey:

– Jag tycker att han ser riktigt bra ut då han är rörlig och duktig på skridskorna och en spelare det är väldigt svårt att ta sig förbi. Han har också ett bra förstapass och är en bra tvåvägsback som sätter defensiven först.

"Vi har svarat för två miserabla insatser"

MODO Hockey har drabbat samman med Västervik tre gånger tidigare den här säsongen där Västervik vunnit två av matcherna och MODO en. Premiären i Fjällräven Center vann bortalaget med 3-4 efter övertid. I returen i Västervik tog MODO hand om alla tre poäng efter seger med 4-5 innan det senaste mötet i Fjällräven Center slutade 1-4 till Västervik.

– Jag är riktigt missnöjd med alla tre tidigare möten, sett till prestationskontot. Den bästa matchen vi gjort mot Västervik är egentligen premiärmatchen, men där fick vi inte alls utdelningen. Där efter har vi svarat för två miserabla insatser, som å andra sidan kan vara rätt skönt att ha med sig för nu måste vi verkligen bevisa att vi kan spela bra matcher mot även det motståndet, sammanfattar Hellkvist innan han avslutar:

– Nu handlar det om vad vi gör i matchen. Västervik har varit bra mot oss och de har sina dagar då de kan spela riktigt bra ishockey. Men om vi är på vårt bästa så kan de inte utmana oss, så det är upp till oss.

Läget i MODO Hockey

Samma trupp som i den senaste matchen är att vänta då Tobias Enström och Joakim Hagelin inte aktuella för matchen på grund av skador. Tommy Enström och Mattias Norlinder kommer också att missa matchen.

Nästa hemmamatch - Derbyt mot Björklöven

MODO Hockey möter Björklöven i HockeyAllsvenskan onsdag den 29 januari där nedsläpp är 19:00 i Fjällräven Center. Senast Björklöven var på plats blev samtliga 7049 biljetter sålda till matchen och allt talar för välfyllda läktare även den här gången!

Det är innan helgen över 5000 biljetter sålda till matchen som är av yttersta vikt för slutkampen om tabellplaceringarna. Se till att boka dina platser snarast så att du får bästa möjliga plats så tidigt som möjligt!

Biljetter på modo.ebiljett.nu